Süper Lig'de bu yıl kaç takım düşecek? Küme düşen takım sayısı 3 mü 4 mü?

TAKİP ET

Süper Lig 2021 - 2022 sezonunun bitmesine sadece 15 maç kaldı. Galatasaray 'ın ligde en alt sıralarda yer alması ile birlikte spor severler de, Süper Lig karşılaşmalarında daha kaç takım küme düşecek? Süper Lig 'de 3 takım mı yoksa 4 takım mı küme düşecek? 2021 - 2022 sezonunda Türkiye Süper Lig maçlarında kaç takım küme düşecek? gibi soruların cevaplarını merak etmeye başladı. Biz de haberimizde bu soruların yanıtlarını paylaşacağız. İşte detaylar.

Reklam
Reklam

2021 - 2022 üper Lig müsbakalarının bitmesine çok az bir zaman kaldı ve daha şimdiden içlerinde dört büyüklerden biri olan Galatasaray 'ın da olduğu birkaç takım puan sıralamasının altında yer alarak küme düştü. Hal böyle olunca spor severler tarafından da Süper Lig maçlarında daha kaç takım küme düşecek? Küme düşecek takım sayısı 3 mü olacak, yoksa 4 mü olacak? Süper Lig maçlarından Türk Futbol Federasyonu 1. Lige kaç takım düşecek? şeklinde soruların cevapları merak edilerek araştırılmaya başlandı. Biz de bu soruların cevaplarını ve detayları haberimizin içeriğinde sizler için derledik. İşte detaylar..

Süper Lig müsabakalrında topamda kaç takım yer alıyor?
2021 - 2022 sezonunda Süper Lig müsbakalarında toplamda 20 takım yer almaktadır. Geçen sene Süper Lig müsabakalarında toplam 21 takım yer alıyordu ancak bu sezon Ligde oynayacak olan takım sayısı 20 'ye düşürülmüştür.

2021 - 2022 sezonu Süper Lig müsabakalrında kaç takım küme düşecek?
Bu sezon yapılan açıklamaya göre Süper Ligi son 4 sıra içinde tamamlamış olan takımlar küme düşecek olan takımlar olacaktır. Yani, Süper Lig müsabakalarını 17. sırada, 18. sırada, 19. sırada ve 20. sırada bitirmiş olan takımlar Türk Futbol Federasyonu 1. lige düşmüş olacaktır. 
* Süper Lig: Toplamda 4 takım Türk Futbol Federasyonu 1. Lig 'e düşecektir.
* Türk Futbol Federasyonu 1. Lig: Toplamda 3 takım Süper Lig 'e yükselecek ve toplamda da 4 takım Türk Futbol Federasyonu 2. Lig 'e düşecektir.
* Türk Futbol Federasyonu 2. Lig: Toplamda 3 takım Türk Futbol Federasyonu 1. Lig 'e yükselecek ve toplamda 8 takım da Türk Futbol Federasyonu 3. Lig 'e düşecektir.
* Türk Futbol Federasyonu 3. Lig: Toplamda 6 takım Türk Futbol Federasyonu 2. Lig 'e yükselecek ve toplamda da 12 takım alt lige düşmüş olacaktır.

Geçen sezonda hangi takımlar küme düştü?
Geçen sezonda Türk Futbol Federasyonu 1. Lig 'e düşen takımlar şunlardır;
* BB Erzurumspor
* MKE Ankaragücü
* Gençlerbirliği
* Yukatel Denizlispor

Geçen sezonda Süper Lig 'e hangi takımlar yükselmiştir?
Geçen sezn oynanan müsabakalarda Süper Lig 'e yükselmeyi başaran takımlar şunlardır;
* Altay
* Adana Demirspor
* GZT Giresunspor

spor toto süper lig 2021 - 2022 süper lig süper ligde küme düşen takmlar hangileri? hangi takımlar süper ligde küme düşecek? 2021 - 2022 süper ligde kaç takım küme düştü?