Süper Lig'de yeni dönem! Maçlardan önce konserler verilecek

TAKİP ET

Son dakika… TFF'de 16 Haziran tarihinde yapılan başkanlık seçimiyle başkan olan Mehmet Büyükekşi bu sezon hamleleriyle çok konuşulacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantılarla peş peşe deplasman yasağı, yabancı kuralı, rezerv lig kurulması ve yayıncı kuruluş ile ilgili kararlar alan Büyükekşi, Süper Lig'in yeni sezonunda bomba bir değişiklik daha yapmaya hazırlanıyor.

Reklam
Reklam

Son dakika…  Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, başkan seçilmesinin ardından yaptığı hamlelere hız kesmeden devam ediyor. Yabancı kuralı, yayıncı kuruluş, rezerv lig ve deplasman yasağı kararının ardından Mehmet Büyükekşi’den çok konuşulacak bir adım daha geldi. Yeni sezonda gençleri, kadınları ve çocukları statlara çekmek isteyen Mehmet Büyükekşi, maçlar öncesinde konser düzenleyeme hazırlanıyor.

"Genç Ne Sever" platformunun tanıtım toplantısında

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin seyahat, spor, sanat ve kültür faaliyetlerine erişiminde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla kurulan "Genç Ne Sever" platformunun tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, son zamanlarda fair-play’den uzak kalındığını belirterek 2022-2023 sezonunda gençleri ve kadınları statlara çekmek için düşündükleri projeyi anlattı. TFF’de alınan kararlardan bahseden Büyükekşi, maçlardan önce ünlü sanatçılarla konser düzenleyeceklerini dile getirdi.

Bu sezon farklı olacak

2023 yılının Türkiye için önemli bir yıl olduğuna dikkat çeken Mehmet Büyükekşi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve TFF'nin 100. kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Büyükekşi açıklamasının devamında ise "99 yılda TFF'de hiç kadın yönetim kurulu üyesi olmamış. Şimdi 2 kadın yöneticimiz var. Kadının olduğu yerde her zaman dostluk, saygı ve sevgi var. Statlarımıza ne kadar çok kadın seyirci ve anne getirebilirsek, şiddet ve kötü tezahüratı o kadar önleriz. İnşallah bu sezon çok farklı olacak." ifadelerini kullandı.