Süper Mario merdivenlerden yukarı mı , aşağı mı koşuyor? Sosyal medya bunu tartışıyor

TAKİP ET

Sosyal medyada paylaşılan ve kısa bir sürede hızla yayılan Süper Mario görüntüsü tartıpşma konusu oldu. Kısa sürede viral haline gelen görsel üzerine tartışmalar sürüyor. Sosyal medya kullanıcıları Süper Mario'nun merdivenlerden aşağı mı yoksa yukarı mı koştuğunu tartışıyor. Sosyal medya görsel karşısında ikiye bölünmüş durumda.

Reklam
Reklam

Sosyal medyada paylaşılan ve kısa bir sürede hızla yayılan Süper Mario görüntüsü tartıpşma konusu oldu. Kısa sürede viral haline gelen görsel üzerine tartışmalar sürüyor. Sosyal medya kullanıcıları Süper Mario’nun merdivenlerden aşağı mı yoksa yukarı mı koştuğunu tartışıyor. Sosyal medya görsel karşısında ikiye bölünmüş durumda. Süper Mario’dan alınan bir kare sosyal medyanın gündemine oturdu. Gündem olan karede Mario’nun merdivenlerden hangi yöne doğru koştuğu tartışılmaya başlandı. Paylaşılan görüntüde Mario’nun aşağı mı yoksa yukarı doğru mu koştuğunu bulmak isteyen sosyal medya kullanıcıları adeta ikiye bölündü. Peki, Süper Mario bu görselde aşağı mı yoksa yukarı doğru mu koşuyor? 

Süper Mario Gündemi

1989 tarihli The Super Mario Bros Super Show adlı çizgi filmine ait olan bir kare sosyal medyayı ikiye böldü. Söz konusu karede prensesi kurtarmak için mücadele eden Süper Mario, döner merdivenlerde koşuyor. İlk bakışta her şey normal gibi görünse de dikkatli bakıldığında karede bir tuhaflık olduğu anlaşılıyor.

Sol Ayak Detayı

Bir izleyici tarafından paylaşılan bu kare tüm dünyada viral haline geldi ve sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu. Sosyal medyayı adeta ikiye bölen bu karede Süper Mario’nun aşağı mı yoksa yukarı doğru mu koştuğunu bulmaya çalışanların bazıları Mario’nun yukarı, bazıları ise aşağı koştuğunu söyledi. The Sun’ın haberine göre, söz konusu karedeki yanılsamayı 5 saniye içinde çözebilenler en yüksek IQ seviyesine sahip olanlar. Çok sayıda kişi için ilk bakışta Süper Mario merdivenlerden aşağı doğru koşuyor gibi görünse de sol ayağın pozisyonuna dikkat edenler olayı hemen çözüyor. Mario’nun sol ayağının pozisyonu aslında merdivenlerden yukarı doğru koştuğunu gösteriyor.