Süresiz nafaka bitiyor mu, kalkacak mı? Nafaka yasasında son durum

TAKİP ET

Son yıllarda sıkça gündeme gelen nafaka konusunda Adalet Bakanlığı yeni bir çalışma yürütüyor. Yeni çalışmayla birlikte süresiz nafakanın kalkacağı konuşulmaktadır. Süresiz nafaka kalkacak mı? Bu haberimizde süresiz nafakayla ilgili detayları sizler için derledik. İşte nafaka yasasında son durum...

Reklam
Reklam

Adalet Bakanlığı'nın süresiz nafaka konusundaki çalışmaları kapsamında nafaka kanununun son durumu hakkında sorular ortaya çıkıyor: Süresiz nafaka kalkıyor mu?

Süresiz nafakanın kaldırılmasına ilişkin çalışmalar hızlandıı

 Nafaka yönetmeliği ile ilgili  çalışma projesi başlatıldı.  Boşanmış eşler arasında  nafaka mağduru olan vatandaşlar için yeni bir yasa çıkarılıyor.  Sonuç olarak, “evlilik süresine göre nafaka ödenmesi” ve “nafakanın ödenme süresinde tavan belirlenmesi” Meclis gündemine alınacak.   Boşanma davası devam ederken veya boşanma davası sona erdikten sonra ödenen aylık yasal yükümlülüğe nafaka denir.   4 çeşit  nafaka türü bulunuyor. yoksulluk (belirsiz), iştirak, tedbir,  yardım nafakası vardır. Maaş ödeyenlerin şikayet ettiği en yaygın yardım nafakası  türünün bile süresiz olduğu bilinmektedir.   Son yıllarda sıkça gündeme gelen süresiz nafaka anlaşması, Bekir Bozdağ'ın Adalet Bakanı olmasıyla hız kazandı. Bakan Bozdağ,   nafaka anlaşmasına ilişkin olarak  önümüzdeki günlerde hukukçularla  bir görüşme yapacak.   Taslak metinde son değişiklikler yapıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak.   Yeni evlenenler ömür boyu nafaka ödemeyecekler, dolayısıyla evlilik süresine göre ödeme yapılacak.

Yeni nafaka yasası

Yönetmelikte "nafakanın ödenmesi sonundaki azami sınır" ve "evlilik süresine göre nafaka ödenmesi" öngörülecek.   2 yıldan az, 5 yıl, 5 yıldan az, 7 8, 5 ile 10 yıl arası, 12 yıl, 15 yıldan fazla evlilikler için nafaka verilmesi planlanmaktadır. evliliğin süresi.   Maddede, hakimin nafakanın belirlenmesinde “eşlerin çalışma koşulları ve gelirleri” dikkate alınarak  tarafların durumuna göre  karar verileceği belirtilmiştir.  Yeni düzenlemenin geriye dönük olarak uygulanması gerekiyor Giriş belgesinde "geçiş dönemi formülü"nün altı çiziliyor.   Sürenin bitiminden sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı araya girerek kadının nafaka ihtiyacı olması durumunda belirli bir maaşın ödenmesi meselesi değerlendirileceği bildirildi.

süresiz nafaka nafaka 2022 süresiz nafaka kalkacak mı?