Suriyeli sığınmacı polis aracını kullandı sosyal medyanın gündemine oturdu: O araçta ne işi var, neler oluyor?

TAKİP ET

Sosyal medyada Suriyeli bir sığınmacı tarafından paylaşılan görüntüler vatandaşları ayağa kaldırdı. Söz konusu video da Suriyeli sığınmacı polis aracını kullanıyor ve selam veriyor. Kısa süre içerisinde 40.000 kişinin izlediği video yap tepkiler ise çığ gibi büyüdü. Neler oluyor? Suriyeli sığınmacının polis aracında ne işi var?

Reklam
Reklam

Tiktok'ta Syria0333 Kullanıcı adı ile paylaşımlar yapan Suriyeli bir sığınmacının son paylaşımı sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Söz konusu videolar İstanbul'da yaşadığı tespit edilen bir Suriyeli sığınmacı polis aracını kullanıyor ve arabayı kullandığı sırada da selam veriyor. Video Tiktok'ta kısa süre içerisinde 40000 kişi tarafından izlenirken diğer sosyal medya platformlarında da çok sayıda paylaşım aldı. Ancak videonun paylaşılmasının nedeni güzel olması değil sosyal medya kullanıcılarının tepkileriydi. Özellikle son zamanlarda sığınmacılarla ilgili tartışmalar sık sık gündeme gelirken Suriyeli sığınmacının polis aracını kullanması herkesi ayağa kaldırdı.

Polis aracını kullanan Suriyeli sığınmacı kim?

Polis arabasını kullanan Suriyeli sığınmacı sosyal medyayı ayağa kaldırırken neler oluyor sorusunun yanıtı da araştırılmaya başlandı. Henüz Suriyeli sığınmacı hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'na etiketleyerek açıklama istedi. Beklenen açıklamanın kısa süre içerisinde geleceği tahmin ediliyor.

Plakayı kapatarak paylaştı

Tiktok'ta paylaştığı videolarla tepki çeken Suriyeli sığınmacı polis aracını kullanırken aracın plakasını kapatmayı da ihmal etmedi. Özellikle Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında söz konusu görüntüler büyük tepki topladı. Vatandaşlar yaptıkları paylaşımlarla Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanlığından açıklama talep etti.