Suriyeliler geri gönderilecek mi? Suriyeliler Türkiye'de kalacak mı, dönecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

TAKİP ET

Türkiye'nin son dönemde en sık gündeme gelen konularından biri olan Suriyeli sığınmacılar konusu bugün bir kez daha gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyeli sığınmacılarla ilgili yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin son dönemde en sık gündeme gelen konularından biri olan Suriyeli sığınmacılar konusu bugün bir kez daha gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriyeli sığınmacılarla ilgili yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. Son dönemde Türkiye’nin ana gündem maddelerinden biri olan göç politikalarına dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriyeli sığınmacılarla ilgili çok önemli açıklamalar geldi. Peki, Suriyeliler geri gönderilecek mi? Suriyeli sığınmacılar Türkiye’de kalacak mı? Suriyeliler ülkesine geri dönecek mi? İşte detaylar…

Suriyeliler Geri Gönderilecek Mi?

Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri gönderilip gönderilmeyeceği ile ilgili tartışmalar son dönemde artarak devam ederken konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok önemli açıklamalar geldi. MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Ödülleri Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, göç politikalarına dair açıklamalara da yer verdi.



‘Kovmayacağız’

Türkiye’nin kapılarının mültecilere her zaman açık olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Suriye’den savaştan çıkıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilir ama biz onları asla bu topraklardan kovmadık ve kovmayacağız.’ dedi.

‘Onları Katillerin Kucağına Atmayacağız’

Suriyeli sığınmacılarla ilgili açıklamalarına devam eden Erdoğan, ‘Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyor. Bizim kapımız açık, onlara ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz. Onları katillerin eline, kucağına atmayacağız.’ ifadelerini kullandı.