Survivor Dominik Cumhuriyeti nerede, hangi kıtada? Dominik Cumhuriyeti haritadaki yeri

TAKİP ET

Her sene Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8 kanalında yapılan Survivor programı Dominik Cumhuriyeti'nde çekiliyor. Seyirciler ise Dominik Cumhuriyeti'nin nerede olduğunu merak ediyor. İşte Dominik Cumhuriyeti'nin haritadaki yeri...

Reklam
Reklam

Yıllardır TV8 ekranlarında izleyici karşısına çıkan Survivor yeni sezonu ile tekrardan izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Survivor bu sene All Star formatı ile izleyici karşısında olacak. İzleyiciler heyecanla programın başlamasını beklerken aynı zamanda programın çekildiği yer olan Dominik Cumhuriyeti'ni merak ediyor. 15 Ocak 2022 cumartesi ekrana gelecek olan Survivor nerede çekiliyor? Survivor'ın çekildiği Dominik Cumhuriyeti nerede? İşte konuya ilişkin detaylar...

Dominik Cumhuriyeti nerede soru işareti hangi kıtada?

Dominik Cumhuriyeti, Kuzey Amerika ile Güney Amerika'nın arasında yer almaktadır. Dominik, Panama Kanalı'na yakın bir yerde iken Küba ve Haiti ile de komşudur.

İki Amerika kıtasının ortasında Hispanyola Adaları içerisinde yer almaktadır. Dominik, Kuzey Amerika kıtasına daha yakındır. Bunların yanı sıra Karayiplerin en gözde adalarından biridir.

Dominik Cumhuriyeti'nin başkenti Santo Domingo'dur. Burası Avrupalıların Amerika kıtalarında ilk yerleşmeye başladıkları yerdir. Bağımsızlık döneminde ülkede siyasi olaylar yaşanmış, halkı temsil etmeyen ve baskıcı pek çok hükümet tarafından idare edilmeye çalışılmıştır. 1961 yılında diktatör Rafael Leonidas Trujillo Molina'nın vefatının ardından Dominik Cumhuriyeti temsili demokrasiye geçiş yapmıştır.

Dominik Cumhuriyeti'nin iklimi nedir?

Bu ülkenin iklimi tropik iklimdir. Lakin bunun yanı sıra mevsimsel sıcaklık değişmelerinden ziyade bölgesel sıcaklık değişmeleri görülmektedir. Özellikle de ağustos ayı çok bunaltıcı sıcaklarla geçer. Bu ülkede 2 yağmurlu mevsim vardır. Ekimden Mayıs'a kadar Kuzey kıyıları, Mayıs'tan Ekim'e kadar Güney kıyıları yağmurlu olur. Bahsettiğimiz bu yağmurlar yalnızca serinletici etkiye sahiptir. Aynı zamanda haziran-eylül ayları kasırga mevsimidir.

Bu ülkenin resmi dili İspanyolca'dır. Dominik Cumhuriyeti'nde siyah ve beyaz olarak iki farklı etnik grup yer almaktadır. Ülkenin birçoğu ise Hristiyan dinine mensuptur.

dominik cumhuriyeti nerede survivor acun ılıcalı