Survivor ne demektir, kelime anlamı nedir?

TAKİP ET

Survivor ismi ülkemizde Acun Ilıcalı ile yaygınlaşan kelimelerden biridir. Pek çok kişi "survivor" sözcüğünün ne anlama geldiğini ve bu kelimenin nereden geldiğini merak ediyor. Peki "survivor" ne demek? Survivor kelimesi nereden geliyor?

Reklam
Reklam

Acun Ilıcalı ile hayatımıza giren kelimelerden biri olan "survivor" intenette sıkça araştırılan kelimelerden biridir. Pek çok kişi "survivor" kelimesinin ne anlama geldiğini ve nereden geldiğini merak ediyor. Peki TV8'in sevilen yarışmalarından olan Survivor adını nereden almıştır? İşte detaylar...

Survivor All Star, 2022'de de tüm hızıyla devam ediyor. Seyircilerin sevdiği ve ilgiyle takip ettiği yarışmalardan biri olan Survivor All Star, sık sık gündem konusu oluyor. Beğenilen yarışman, Acun Ilıcalı tarafından Türkiye'ye uyarlanmış ve ünlüler ve gönüller adlı takımların hayatta kalmak için yaşamla verdiği mücadele olarak ekranlara gelmektedir. Peki bu yarışmanın adı nereden geliyor?

Survivor ne demek?

Survivor sözcüğü İngilizce kökenli olan ve günlük konuşmalarda sıkça kullanılan bir kelimedir. Bu sözcüğün anlamı "hayatta kalan kişi" olarak bilinmektedir. Survive sözcüğünden yani "hayatta kalmak" fiilinden türemiştir. Yarışmaya bu adın verilme nedeni, yarışmaçıların zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışmasından kaynaklanır.

survivor ne demek survivor survivor nereden geliyor