Suudi Arabistan'da üniversite öğrencisi kadın Twitter kullandığı için 34 yıl hapis cezasına çarptırıldı

TAKİP ET

Leeds Üniversitesi'nde eğitim gören Suudi Arabistanlı kadın Twitter hesabı kullandığı ve vacipleri takip ettiği için 34 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Reklam
Reklam

İngiltere'de üniversite eğitimi alan Suudi Arabistan'da Salma al-Shehab, Tatil için gittiği ülkesinde Twitter hesabı kullandığı için 34 yıl hapis cezasına

3 yıl hapis cezası 34 yıla çevrildi

34 yaşında olan ve 2 çocuğu bulunan kadın Suudi Arabistan yasalarına göre bir internet sitesinde kamuoyunu huzursuz etmek ve sivil ve ulusal güvensizliği istikrarsızlaştırmak amacıyla kullanmak suçundan önce 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kadının cezası temize gönderilirken bir savcının mahkemeden diğer iddia edilen suçları değerlendirmesini istemesi sonrasında 34 yıl hapis cezası aldı.

Twitter hesabı kullanması nedeniyle suçlu bulundu

The Guardian da yer alan habere göre Mahkeme kayıtlarının bir çevirisinde yapılan yeni suçlamalar arasında üniversite öğrencisinin Twitter hesabı kullanması ve bu hesaptan muhalifler ile aktivistleri tek takip ederek paylaşımlarını ve retweet etmesi de yer aldı. Kadın hakkında bu sebeple yeniden suç duyurusunda bulunuldu.