Suudi Arabistan Türkye'ye doğrudan 3,3 trilyon Dolar yatırım yapmaya hazır

TAKİP ET

Suudi Arabistan ve Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmeye başladığı şu günlerde yeni yatırım haberleri de geliyor. Suudi Arabistan'ın başta imalat sektörü olmak üzere 3,3 trilyon dolarlık yatırımı doğrudan Türkiye'ye getirmeye hazırlandığı iddia edildi.

Reklam
Reklam

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında siyasi havanın olumlu hale gelmesi ile birlikte ekonomik birlikleri de konuşulmaya başlandı. Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye Avrupa'ya yakınlığı açısından İmalat ve kimyasallar başta olmak üzere yatırım yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Yatırım yapılacak alanlar arasında başta imalat sektörü yer alırken enerji, İnşaat, petrokimya ve insan kaynakları alanlarına da yatırım olacağı öğrenildi.

Ondan Türkiye eximbank ve Suudi Arabistan eximbank arasında da işbirliği Anlaşması yapıldığı öğrenildi.

Firmalar Türkiye'ye gelmeye başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ev sahipliğinde Türkiye Suudi Arabistan iş ve yatırım Forumu gerçekleştirildi. Suudi Arabistan'da Aşkın firmanın yatırım ve ortaklık için Türkiye'ye geldiği öğrenildi. Ekonomik ve Finansal işbirliği yapmaya hazırlanan iki ülke arasında somut adımlar ele alınırken yatırım miktarı da konuşulmaya başlandı.

3.3 trilyon dolarlık yatırım

Gelen ilk bilgilere göre Suudi Arabistan Türkiye'ye başta imalat sektörü olmak üzere 3.3 trilyon dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Yapılacak olan yatırımın imalat sektöründen başlayacağı öğrenilirken Suudi Arabistan'ın özellikle Türkiye'nin Avrupa'ya yakın olması sebebiyle bu yatırımları yapacağı ifade edildi.