Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman Türkiye'ye geldi! Beştepe'de görüşme başlayacak

TAKİP ET

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman az önce Türkiye'ye geldi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Beştepe'de yapılacak görüşme merakla bekleniyor.

Reklam
Reklam

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile özel görüşme yapmak için biraz önce Türkiye'ye geldi. Veliaht prensin uçağı Ankara'ya inerken Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmesi bekleniyor. Görüşme sırasında ekonomi alanında birçok konu ve işbirliği masaya yatırılacak.

En önemli konu ekonomi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Prensi arasında gerçekleşecek olan görüşmede en önemli konu ekonomi olacak. Bunun yanında Suriyeli bir gibi bölgelerdeki konularda ele alınacak. Aynı zamanda iki ülke arasındaki ikili ilişkiler masaya yatırılırken teknoloji, enerji, petrokimya, altyapı, ulaşım, finansal hizmetler, sağlık, Tarım, Gıda ve savunma sanayi alanlarında işbirlikleri konuşulacak.

Resmi törenle karşılandı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman için Cumhurbaşkanlığı külliyesinde bugün resmi karşılama töreni düzenlendi. Törenin ardından Cumhurbaşkanlığı külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Veliaht Prens baş başa bir görüşme gerçekleştirecek. İkili görüşmenin ardından heyetler arası görüşme yapılacak.

Swap Anlaşması istenen hızla ilerlemedi

Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler son haftalarda normale dönmeye başlarken henüz ismi açıklanmayan bazı üst düzey Türk yetkililer ise Reuters’a konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki swap Anlaşmasının istenen hızla ilerleme dini belirten yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve selman arasında yapılacak olan özel dönüşme de bu konunun da gündeme geleceğini söyledi.

Suudi Arabistan fonlarının Türkiye'ye girmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Türk yetkili, kur swap anlaşması ile ilgili de önemli görüşmeler yapıldığını dile getirdi.