Swap anlaşması nedir? Swap anlaşması ne işe yarar?

TAKİP ET

Ülkelerin birbiriyle ekonomik anlamda kurduğu ilişkiler konusunda önemli olan swap anlaşmasının anlamı bir çok insanın merak konusu oldu. Peki swap anlaşması nedir? Swap anlaşması ne işe yarar? Yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

Ülkelerin birbirleriyle ilişkileri genellikle kendi ekonomik durumları açısından yürümektedir. Ekonomik ilişkiler kuran iki farklı ülkeler için oldukça önemli bir konu olan swap anlaşması son zamanlarda insanların gündeminin üst basamaklarını meşgul ediyor. Bir çok insan swap anlaşmasının anlamını ve ne işe yaradığını öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki swap anlaşması nedir? Swap anlaşması ne işe yarar?
Swap Anlaşması Nedir?
İki farklı ülkenin ekonomik gerekçeler doğrultusunda para birimlerini karşılıklı değiş tokuş yapmalarını sağlayan anlaşmaya swap anlaşması adı verilmektedir. Swap anlaşması sağlanırken ülkelerin bazen sabit kuru bazense değişken kuru dikkate alınabilir.
Swap Anlaşması Ne İşe Yarar?
Swap anlaşması bir ülkenin diğer dünya ülkeleriyle yaptığı ticaret konusunda oldukça önemli avantajlar sağlıyor. Örneğin Türkiye’nin para birimi olan Türk Lirası swap anlaşması yaptığı ülkelerde kabul görmektedir. Yani swap anlaşması bir ülkenin farklı bir ülkenin borsasında kendi para birimini tutmasını sağlamaktadır. Swap anlaşması yapılmayan ülkeler ise bu ülkenin para biriminin kendi borsasında bulunmasına izin vermez.

swap anlaşması swap anlaşması nedir ekonomi