Swift nedir? Swift yaptırımı ne demek? Rusya'ya swift yasağı uygulandı mı?

TAKİP ET

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, G7'nin Rusya'ya karşı yaptırım yapacağını, Rusya'nın izlemiş olduğu politikadan dolayı Dolar, Euro ve Yen üzerinden işlem yapamayacağı açıklamasından sonra Biden'e Swift ile ilgili sorular yönetildi. Bu olaydan sonra Swift nedir? Swift yaptırımı ne demek? Rusya'ya swift yasağı uygulandı mı? Soruları araştırılmaya başlandı. Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Rusya’nın Dün sabah saatlerinde Ukrayna’ya harekat düzenlenmesinin ardından tüm dünya Rusya’ya karşı yaptırım kararı aldı. ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa almış oldukları yatırımlarla alakalı açıklamalarda bulundu. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, G7’nin Rusya’ya karşı yaptırım yapacağını, Rusya’nın izlemiş olduğu politikadan dolayı Dolar, Euro ve Yen üzerinden işlem yapamayacağı açıklamasından sonra Biden’e Swift ile ilgili sorular yönetildi.

Swift nedir?
Swift, ülkeler arası para değiş tokuşu anlamına gelmektedir. Örneğin Rusya, ABD ile swift anlaşması yaparak Ruble verebilir ve karşılığında dolar alabilir. 

Swift yaptırımı ne demek?
Swift yaptırımı, ülkelerin para değiş tokuşu yapmasında dahi o para biriminin yasaklanmasıdır. Bu durumda Rusya swift yaparak bile yaptırımları delemez. ABD ve Euro bölgesi ülkeleri karar çıkartarak kendi para birimlerinin Rusya’ya karşı swiftlerde kullanmasını yasaklayabilir. Bu durumda Rusya sadece Ruble ile işlem yapmak zorunda bırakır böylece Rusya’nın para birimi olan Rublenin değeri düşer. 

Swift yaptırımı yapılmazsa ne olur?
Swift yaptırımı yapılmazsa Rusya istediği zaman bir ülke ile anlaşarak swift yoluyla ruble verip karşılığında Dolar, Euro gibi para birimleri alabilir.  ABD Başkanı Biden’in yaptığı açıklamalara göre Rusya’ya swift yasağı gelmedi. 

Swift nedir Swift yaptırımı nedir Rusyaya Swift yaptırı mı uygulandı mı