T.C. ibresinin kaldırılacağı iddialarına Diyanet İşleri Başkanlığından flaş yanıt!

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün ortaya çıkan camilerden T.C. ibarelerinin kaldırılacağına dair iddialar üzerine bir açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün ortaya çıkan camiler için yeni yapılacak tabelalarda T.C. ibaresinin konulmayacağına dair ortaya çıkan haberler sonrasında flaş bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, 18 Ekim 2021 tarihinde yeni bir yönerge çıkarıldığını ve yönergede cami tabelaları üzerinde logo ve renk değişimleri dışında yer alan yazılı bölümlerde hiçbir değişikliğin yapılmadığı belirtildi.

Cami tabelalarının logolarının ve renklerinin nasıl yapılacağına dair olan hususunun ise Başkanlığın Tanıtım Yönergesinde belirtildiğinin kaydedildiği açıklamada bazı haberlere konu olan camilerde önceden T.C. ibaresinin yer aldığı, mahalli görevde olanların ise T.C. ibaresini kendiliğinden yaptıkları bir işlem olduğu, kurumun çıkarmış olduğu yönergede zaten bu ibarenin yer almadığı aktarıldı. 

Açıklamada ayrıca; hem Diyanet İşleri Başkanlığı'nda hem de merkez ve taşra teşkilatları temsilciklerinden T.C. ifadesi kullanıldığı, bu tür haberlerle birlikte kurumlarda kasıt aranmasının yersiz olduğu belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı T.C. ibarelerinin kaldırılma kararı