Tablo giderek ağırlaşıyor! Uyarılar peş peşe geldi, bayramda kendinizi izole edin

TAKİP ET

Koronavirüs salgını yavaş yavaş etkisini yitirmeye başladı derken son haftalarda havaların ısınması ve insanların de dışarıda daha Aktif olması ile birlikte vaka sayıları artmaya başladı. Kurban Bayramı yavaş yavaş yaklaşırken Profesör Dr. Mehmet Ceyhan da koronavirüs salgını ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Uzman Doktor Akyol ise hemen önlem alınmaması halinde 6. dalganın kapıda olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Koronavirüs vaka sayılarında son 2 haftadan bu yana yaşanan artış tekrar gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı yeni tablo yüzünü açıklarken bir önceki güne göre ciddi bir artış olduğu gözlendi. Uzmanlar, vakaların artıyor oluşu nedeniyle vatandaşlara peş peşe önemli uyarılarda bulundu. Özellikle Kurban bayramında kalabalığın artacağını belirten Uzmanlar, temas konusunda dikkatli olunmasını istedi.
 

Haftalık vaka sayısı 60 bine dayandı

Sağlık Bakanlığı önceki gün haftalık koronavirüs vaka tablosunu mayınladı. Tabloda Bir önceki haftaya oranla ciddi bir artış yaşandığı ve neredeyse vaka sayısının 60 bine dayandı görülüyor. Bu da bir önceki haftanın vaka sayısını ikiye katlıyor.  Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de artmaya devam eden vaka sayıları ile ilgili vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık ve Liv Hospital Samsun İç Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Özkan Akyol ise koronavirüs vakalarına bakmaktan başlarını kaldıramadıklarını söyledi.
 

Önlem alınmazsa vaka sayıları artacak

Vaka sayılarındaki artış nedeninin alınmayan önlem olduğunu belirten Profesör Dr Ceyhan, Bir an önce harekete geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Türkiye'de önlemler kaldırılınca vaka sayılarındaki artış Önceden tahmin edilebileceğini söyleyen Ceyhan, Devletin resmi yoldan yaptığı açıklamalar nedeniyle insanların rahatladığını dile getirdi. Hastalığın hafif seyretmesi nedeniyle sevindiğini belirten Ceyhan, ölü sayısının az olduğunu fakat salgını şu anda çok hızlı yayıldığını da sözlerine ekledi.

Özellikle Kurban bayramında bayramlaşmanın olacak olması nedeni ile vaka sayılarının daha da artacağını belirten Ceyhan, maske takmayanların teması arttıran her türlü aktiviteden uzak durması ve hastalığın ve yoluna riskini göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getirdi.