Taciz davasında Arda Turan'a iki kez beraat kararı verildi

TAKİP ET

Galatasaraylı futbolcu Arda Turan'ın bir gece kulübünde şarkıcı Berkay'ın eşi Özlem Ada Şahin'i taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada bir kez daha Beraat kararı çıktı.

Reklam
Reklam

Arda Turan'ın, şarkıcı Berkay'ın eşi Özlem Şahin'i taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Taraflar duruşmaya katılmazken avukatları duruşmada tarafları temsil etti. Savcı duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Arda Turan hakkında verilen Beraat kararının İstinaf mahkemesi tarafından bozulduğunu belirten Savcı, yargılamada tanıkların dinlenmiş olduğunu söyledi. Savcı, suçun oluşması anlamında delil durumunda değişiklik olmadığını belirterek yani sanık hakkında mahkumiyete yeterli Kesin ve net delil elde edilemediğinden Beraat kararı verilmesini tekrar talep etti.

Özlem Şahin'in avukatının süre talebi reddedildi

Duruşmada Özlem Ada Şahin in avukatı Bahar Balaban, yetki belgesi olmadığını gerekçe göstererek mahkemeden süre talebinde bulundu. Ancak bu talebe Arda Turan'ın avukatı Şeref Dede karşı çıkarak usul yönünden şikayetçi tarafa süre verilemeyeceğini ve Son sözün Tanık tarafında olduğunu dile getirdi. Bunun üzerine mahkeme heyeti de dosyanın geçirdiği aşamayı dikkate alarak Özlem Ada Şahin in avukatının süre talebini reddetti.

Bir kez daha beraat kararı verildi

Şikayetçi Avukat Balaban savcının mütalaasına katılmadıklarını ve sana atılı suçtan ceza verilmesini talep ettiklerini belirtirken Arda Turan'ın avukatı ise müvekkil yönünden dosya yansıyan hiçbir olumsuzluk olmadığını Bu nedenle de Beraat kararı talep ettiklerini söyledi.

Taraflar dinlendikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti ise cinsel taciz suçundan cezalandırılması istenen sanık Arda Turan'ın atılı suçları işlediği sabit olmadığından beraatine karar verdi.