Tahıl koridoru zirvesinde mutabakat sağlandı

TAKİP ET

Tahıl koridoru zirvesi toplantısı ile ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan son dakika açıklamaları geldi. Toplantının olumlu geçtiğini söyleyen Bakan Akar, gelecek hafta Rus ve Ukrayna heyetlerinin Türkiye'de yeniden bir araya geleceğini ve bütün detayların gözden geçirilerek imza altına alınacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan krizle birlikte Ukrayna limanlarında bir çok tahıl ve gıda maddelerini taşıyan gemiler mahsur kalmıştı. Bu sebeple tüm dünyada gıda sıkıntısı başlarken Türkiye’nin araya girmesi ile birlikte Rusya ve Ukrayna heyetleri tahıl koridoru açılması için görüşmelere başladı. Bugün yapılan tahıl koridoru zirvesi ise az önce sona erdi. Zirveye katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Hulusi akar, görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek Rus ve Ukrayna heyetlerinin gelecek hafta Türkiye’de yeniden bir araya geleceğini söyledi.

Olumlu ve yapıcı bir havada gerçekleşti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve birleşmiş milletler heyetleri arasında yapılan dörtlü tahıl zirvesi sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan akar görüşmelerin olumlu ve yapıcı bir havada gerçekleştiğini belirtirken toplantı sonucunda İstanbul’da tüm tarafların temsilcilerinin bulunacağı bir koordinasyon merkezi oluşturulmasına karar verildiğini söyledi.

Tahıl krizinin çözümü İstanbul olacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tüm dünyayı etkileyen tahıl krizinin çözümüne yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki devlet başkanı ile görüştüğünü belirtirken görüşmelerde de bu konuların gündeme geldiğini söyledi. Yapılan görüşmeler sonucunda ilgili bakanlık ve kurumların da bir çok ikili toplantı gerçekleştirdiğini belirten Bakan akar, bugün de milli Savunma bakanlığı ev sahipliğinde bir toplantı yapıldığını dile getirdi. Bugünkü toplantıda tahıl krizinin çözümüne katkı sağlamak adına amacıyla çok önemli adımların atıldığını belirten Bakan akar, gemilerin emniyetli bir şekilde deniz yoluyla intikal ettirilmesi için tüm detaylar üzerinde çalışıldığını dile getirdi.

Gelecek hafta yeniden İstanbul’da toplantı yapılacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önümüzdeki hafta Rus ve Ukrayna heyetlerinin de katılacağı yeni bir toplantının yine İstanbul’da yapılacağını belirtirken yapılacak olan toplantıda tüm detayların bir kez daha gözden geçirileceğini ve yapılan çalışmaların imza altına alınacağını da sözlerine ekledi. Türkiye’nin gıda krizinin çözümü konusunda elinden geleni yaptığını ve yapmaya devam edeceğini de belirten Bakan Hulusi Akar, katkılarından dolayı Rusya, Ukrayna ve birleşmiş milletler heyetlerine de teşekkür etti.