Tahıl krizi İstanbul'da çözülüyor

TAKİP ET

Tüm dünyanın gözü tahıl krizi için bugün İstanbul'da atılacak imzalara çevrildi. Ukrayna limanlarında bekletilen 25 ton tahılla ilgili kriz bugün çözüme kavuşuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce sinyalini verdiği çözümle ilgili gözler saat 16.30'da gerçekleştirilecek toplantıya çevrildi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri de hazır bulunacak.

Reklam
Reklam

Tüm dünyanın gözü tahıl krizi için bugün İstanbul’da atılacak imzalara çevrildi. Ukrayna limanlarında bekletilen 25 ton tahılla ilgili kriz bugün çözüme kavuşuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce sinyalini verdiği çözümle ilgili gözler saat 16.30’da gerçekleştirilecek toplantıya çevrildi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri de hazır bulunacak. Aylardır aralarındaki savaş devam eden Rusya ve Ukrayna tahıl krizi ile ilgili mutabakata vardı ve iki ülkenin tahılının dünya pazarına satılması ile ilgili pürüzler giderildi. Şimdi gözler bugün atılacak imzalara çevrildi. Dünyanın merakla beklediği imza töreni bugün İstanbul’da gerçekleşecek. İmza törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres’te katılacak İşte detaylar…

İmzalar İstanbul’da Atılacak

Tüm dünyanın gözü Tahıl Sevkiyatı Anlaşması için bugün İstanbul’a çevrildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı konuyla ilgili açıklamasında, Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımlarıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in hazır bulunacağı tahıl sevkiyatı anlaşması imza töreninin saat 16.30’da Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirileceğini aktardı.

Rusya Savunma Bakanı Türkiye’ye Geliyor

Reuters’ın aktardığı habere göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şorgu, Ukrayna’nın Karadeniz’deki ihracatını tekrar başlatacak anlaşmanın imzalanacağı törene katılmak için Türkiye’ye doğru yola çıktı. Öte yandan Ukrayna’nın Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy’in de gıda kirizinin çözümü için ilk adım olan imza törenine katılım sağlayacağı öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan Açıklama

Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki diplomatik çabalarımız sonuç veriyor. Tüm dünyayı etkileyen gıda krizinin çözümü için ilk adımı yarın BM Genel Sekreteri, Rusya ve Ukrayna heyetleriyle birlikte İstanbul’da atacağız. İhtilafın çözümü için çabalarımızı sürdüreceğiz.’ demişti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ise söz konusu tahıl koridoru anlaşmasını ülkenin güney bölgesinin ve Karadeniz’deki askeri birliklerinin güvenliği garanti altına alınırsa destekleyeceğini bildirmişti.