Tahliye olan Kadir Şeker'in ilk görüntüleri! Cezaevi önünde gözyaşları sel oldu

TAKİP ET

Konya'da sevgilisi tarafından şiddet gören Ayşe Dırla'yı kurtarmak isterken Özgür Duran'la yaşadığı arbede sırasında Duran'ın ölümüne sebep olan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Kadir Şeker, bugün tahliye edildi. Daha önce cezası düşürülen ve 10 yıl 10 ay hapsine karar verilen şeker, avukatlarının itirazları üzerine bugün tahliye oldu.

Reklam
Reklam

Konya’da sevgilisi tarafından şiddet gören Ayşe Dırla’yı kurtarmak isterken Özgür Duran’la yaşadığı arbede sırasında Duran’ın ölümüne sebep olan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Kadir Şeker, bugün tahliye edildi. Daha önce cezası düşürülen ve 10 yıl 10 ay hapsine karar verilen şeker, avukatlarının itirazları üzerine bugün tahliye oldu. Cezası 10 yıl 10 aya indirilen ve tutukluluğunun devamına karar verilen Kadir Şeker, avukatlarının itirazları sonucunda cezaevinden tahliye edildi. Türkiye’nin uzun zamandır gündeminde olan davayla ilgili gelen tahliye kararı gündeme bomba gibi düştü. Kadir Şeker’in cezaevinden çıktığı anlar kameralara yansıdı. Anne ve babası oğullarını cezaevi önünde karşılarken o anlarda ailenin gözyaşları sel oldu.

Kadir Şeker Tahliye Oldu

2020 yılının Şubat ayında Konya’da bir parkta sevgilisi Ayşe Dırla’ya şiddet uyguladığı iddia edilen Özgür Duran’a engel olmak isterken çıkan arbede sonucunda Duran’ın ölümüne sebep olan Kadir Şeker, olayın ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 12,5 yıl hapse çarptırılmış ancak bu karar Yargıtay tarafından bozulmuştur. Geçtiğimiz günlerde tekrar hakim karşısına çıkan Şeker hakkında tutukluluk halinin devamına karar verilmiş ve cezası 10 yıl 10 aya düşürülmüştü. Verilen kararın ardından avukatlar itiraz başvuruları yaptı ve avukatlar tarafından yapılan itirazlar sonucunda Şeker, tahliye edildi.

Cezaevi Çıkışında Ailesi Karşıladı

Avukatların itirazlarını görüşen Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Kadir Şeker’in tahliyesine karar verdi. 2 yıl 5 ay 1 gün süreyle tutuklu kalan Şeker, Akşehir Cezaevinden yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Cezasının onanması için dosyası tekrar Yargıtay’a gönderilecek olan Kadir Şeker’in bu süreçte tutuksuz yargılanması devam edecek. Tahliye kararı sonrasında ellerinde poşetlerle yürüyerek cezaevinden çıktığı görülen Kadir Şeker’i cezaevi önünde anne, babası ve yakınları karşıladı. Anne ve babasına sarıldığı anlarda ailenin gözyaşları sel olurken baba Cengiz Şeker’in ilk sözleri ise ‘Biz çok acı çektik. Bu istenmeyen bir olay’ oldu.