Talimat verildi! İkramiye az olunca SGK ve Bağkur'lu emekliye ek para veriliyor! Hesabınıza 6652 TL nakit ödemesi yattı

TAKİP ET

Uzun bir süredir hem ramazan hem de kurban bayramlarında yaklaşık 2 milyon emekli vatandaşa ikramiye yatmaktaydı. 2022 yılı itibari ile asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılan zamlardan dolayı ikramiyelerde de zam yapılması beklenmektedir. 

Reklam
Reklam

Duyulan bir açıklamaya göre bu yıl emeklilere 6652 TL nakit ödemesi yapılacak. Henüz konuyla ilgili yetkililer resmi bir açıklama yapmadılar. Ancak önümüzde ki hafta içi konuyla ilgili müjdeli haberin verileceği tahmin edilmektedir. Öte yandan bu nakit ödemesinin kurban bayramı içinde geçerli olacağı düşünülmektedir. Emekliye nakit ödemesinin ne zaman yapılacağı da netleşmiş durumda. 

Gözler oradaydı! Bankadan açıklama şuan yapıldı! TC kimlik numarasına göre ödemeler 8.000 TL olacak!


Vatandaş balıklama atladı! SGK-SSK ve Bağkur'lu emekliler için o banka, yalnızca SMS ile 11.000 TL ödeme yapacağını açıkladı!


Biraz önce açıklandı! Cüzdanında Halkbank kartı olanlar dikkat! 1000 TL karşılıksız ödeme var! Bugün başladı!


Cumhurbaşkanı emekli için duyuru yapıyor! Canlı yayında açıkladı! Emekliye çifte ödeme 12.500 TL hesaba yatacak


Ve biraz önce belli oldu! Emekliye bu hafta sonu 2.300 TL ödeme verilecek! Son dakika haberi geldi


Emekliye 5-15 Mayıs arasında 3.500 TL ödeme yapılıyor! Nakit para için koşullar açıklandı


Karşılıksız olarak 700 TL ödeme müjdesi biraz önce geldi! Düzenli olarak hesaplara yatıyor! Almayan bin pişman


SSK Bağkur ve Memur Emeklilerinin Tamamına Yapıkredi'den 2000 TL Karşılıksız Ödeme Yapılıyor!




 

Emekliye Nakit Ödemesi Ne Zaman Olacak?


Nakit ödemesi, resmi açıklamanın ardından 5 iş günü içinde yatması beklenmektedir. Bu yıl ramazan bayramı 2 Mayıs gününe denk gelmektedir. Birçok uzman yorumcunun görüşüne göre ödemeler 2 Mayıs Pazartesi günü yapılacak. Ancak emekli olan vatandaşların Pazartesi günü hesaplarına para yatmaması durumunda hemen telaşa kapılmaması önerilmektedir. 



Emekli kişilerin sayısı oldukça fazla olduğundan hesaplarda donmalar oluşabilmektedir. Bu nedenle ödemeler 4 Mayıs Çarşamba gününe kadar da aksayabilmektedir. Ayrıca nakit ödemesi hesaplarına yatan her emekli vatandaşa da SMS ile bilgilendirme de yapılacaktır. Bu nedenle kullanılan bankalara telefon doğrulamasının yapılması gerekmektedir. Böylece nakit ödeme konusunda ayrıcalıklı fırsatlara da sahip olabilirsiniz.


 

Nakit Ödemesi Şartları 


Bayram müjdesi olan nakit ödemesi emekli maaşı alınan bankalarda ki hesaplara yatmaktadır. Bu nakit ödemesi için emeklilerden ek olarak şartlarda aranmamaktadır. SSK veya Bağkur emeklisi olan her emekliye bu ödeme yapılacaktır. Tek şart resmi açıklamadan önce emeklilik şartlarının yerine getirilmesidir. 



Şartları yerine getiren ve resmi olarak emekli olan vatandaşların ilk maaşlarını almasalar bile bu ödemeden yararlanabilecekler. Emeklilik maaşının yattığı hesaplardan nakit ödemesini direk çekebilirsiniz. Ayrıca istenilen her bankanın hesabına havale yapabilirsiniz. Diğer emekli yardımları gibi bu ödeme PTT ile yapılmayacaktır. Böylece nakit ödeme şartlarına uygunsanız, tam da beklentinizi karşılayacak bir şekilde bu ayrıcalıktan yararlanabilirsiniz!