Tamamlayıcı Sağlık ve Özel Sağlık Sigortası Hangi Durumlarda Kullanılabilir?

TAKİP ET

Sağlık güvencesi nedir diye araştırdığınızda sizin ve sevdikleriniz için sayısız avantajının olduğunu görebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Sağlık güvencesi nedir diye araştırdığınızda sizin ve sevdikleriniz için sayısız avantajının olduğunu görebilirsiniz. Sizi hastalıklara karşı hazır hale getiren sigortanız risklere karşı da koruyucudur. Tamamlayıcı ve özel sağlık sigortası yaptırmak istediğinizde size özel bir poliçe oluşturulur. Bu poliçelere ek teminatlar ilave etme imkanınız vardır. İçeriğe tamamen karar verdikten sonra teminatlara göre ortaya çıkan toplam prim bedelini ödemeniz gerekir. Poliçenizi onaylayıp primi ödedikten sonra sigortanızı aktif olarak kullanabilirsiniz. Sigortanız kapsamında nelerden yararlanabileceğinizi önceden öğrenmenizde fayda vardır. Sigorta sorgulama yaparak sigortanızın geçerlilik süresine ve ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Sorgulama için e devlet platformunu kullanabilirsiniz. Platformdan tüm sigorta poliçelerinize erişebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsam Dışı Durumlar Nelerdir?

Tamamlayıcı ve özel sağlık sigortası kapsam dışı kalan haller kullanıcılar tarafından merak edilir. Buna göre doğum hizmetleri, diş tedavisi, ambulans hizmetleri, lens veya gözlük, tüp bebek tedavisi, ilaç masrafları, diş bakımı, psikolojik destek, diyetisyen ve check up teminatları tamamlayıcı sigorta kapsamına girmez. Özel sağlık sigortasında ise sünnet, tüp bebek, check up, diş bakımı ve diş tedavisi sigorta tarafından karşılanmaz. Bu tür hizmetleri alabilmek için ek ödeme yapmanız gerekecektir. Genellikle geçmişten gelen hastalıklar da sigortaya dahil edilmez. Bu tür hastalıklar teminat dışı tutulur ve masraflar ödenmez. Yaptırdığınız sağlık sigortası sizi ileride meydana gelebilecek hastalık risklerine karşı güvence altına alacaktır. Eğer geçmişten gelen hastalık ya da ek talepleriniz varsa sigorta yaptırmadan önce bunu sigorta firmasına beyan etmeniz gerekir.

Özel Sağlık Sigortası Neleri Karşılar?

Kapsamlı bir sağlık kontrolü yaptırmak istediğinizde özel sağlık sigortası olanaklarını kullanabilirsiniz. Yurt içinde ve yurt dışında kullanma imkanı veren bu sigorta türü sizi olumsuz sağlık durumlarına karşı her zaman hazırlıklı hale getirir. Size sunulan hizmetler ayakta tedavi ve yatarak tedavi kapsamında kategorilere ayrılır. Ayakta tedavi adı altında tahlil, röntgen, teşhis edilen hastalığa ilişkin ilaçlar, fizik tedavi masrafları, modern teşhis cihazlarının kullanımı, doktor tarafından yapılan tanı, muayene ve tedavi sigortadan karşılanır. Yatarak tedavi olarak ise doğum ve hamilelik teminatı, rehabilitasyon, yurt dışı tedavi teminatı, yoğun bakım giderleri, ameliyat sonrasında fizik tedavi giderleri, ambulans hizmetleri, ameliyatlara ilişkin yatılı tedaviler, evde bakım hizmeti ile ilgili tedavi planı, trafik kazası sonrasında görülen diş tedavisi masrafları sigortayla desteklenir. Tüm bu hizmetleri en iyi şekilde alabilmek için Demir Sağlık ile iletişime geçebilirsiniz.