Tamı tamına 65 bin TL hibe edilecek! Bu sabah duyuruldu: 18 yaşından büyük herkes başvuru yapabilir, TC kimlik kartınızı hazırlayın!

TAKİP ET

Hükümet ekonomiyi toparlamak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Özellikle gençlerin çalışma hayatına ve öğretime kazandırılması için peş peşe yeni duyurular yapılıyor. Yepyeni bir duyuru da bu sabah saatlerinde devletin en önemli kurumlarından KOSGEB tarafından yapıldı. KOSGEB 18 yaşından büyük herkese 65 bin TL hibe desteği vermeye hazırlanıyor. Detaylar haberimizin devamında…

Reklam
Reklam

Tamı tamına 65 bin TL hibe edilecek! Bu sabah duyuruldu: 18 yaşından büyük herkes başvuru yapabilir, TC kimlik kartınızı hazırlayın! KOSGEB, bugüne kadar yaptığı milyonlarca destek ödemesine Bugün bir yenisini daha ekleyeceğini duyurdu. Türkiye'nin ekonomisine ve üretiminde katkı sağlayan çok önemli bir kurum olan KOSGEB, 18 yaşından büyük olan tüm gençlere hibe desteği sağlayacak. Böylelikle hem ekonomik Can bulacak hem de gençler Kendi işinin patronu olma şansına sahip olacak. Üstelik başvuru şartları da öyle ağır değil. Girişimci olmak isteyen Kendi işinin patronu olmak isteyen herkes Sadece T.C. kimlik numarası ile başvuru işlemlerini yapabiliyor. Üstelik engelliler ve kadın girişimciler için de hibe desteğinin tutarı artıyor.

KOSGEB, gençler, kadın girişimciler, engelliler ve eski hükümlüler için bu sabah yeni bir duyuru yayınladı. Ekonominin canlanması, gençlerin üretim zincirine katılması, engelli, kadın girişimci ve eski hükümlülerin desteklenmesi amacıyla KOSGEB tarafından hibe desteği sağlanıyor. Üstelik de tam 65.000 TL destek veriliyor. Özellikle yeni bir iş kurarak iş hayatına atılmak isteyen milyonlar için bu destek kelimenin tam anlamıyla hayati önem taşıyor. KOSGEB 65 bin TL hibe desteği kampanyasında geri ödeme yok. Faiz ya da vade farkı da yok. Tek yapmanız gereken 18 yaşından büyük olmak ve TC kimlik no ile başvuru yapmak. KOSGEB 65 bin TL hibe desteği ve detaylar haberimizin devamında...

KOSGEB’den geri ödemesiz 65.000 TL nakit destek

18 yaşında doldurmuş herkes KOSGEB'in sağladığı 65 bin TL hibe desteği kampanyasına katılabiliyor. Kendi işinin patronu olmak isteyen, Ancak yeterli sermaye bulamayan kişiler KOSGEB'e başvuru yaparak SGK ve İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirilen meslek edindirme kurslarına katıldıktan sonra hibe desteğinden faydalanabiliyor. KOSGEB'in sağladığı 65 bin TL'lik desteğin 5000 TL'si kuruluş işlemleri için 45000 TL'si kuruluş desteği olarak 15000 TL'si ise işletme gideri olarak sağlanıyor. Kadın girişimciler, eski hükümlüler ve Engellilerde söz konusu hibe desteği ödemelerinden yararlanabiliyor. En önemli şart ise KOSGEB'in hazırladığı girişimcilik kurslarına katılmak.
 

Başvurular nasıl ve nereden yapılıyor?

KOSGEB 65 bin TL hibe desteği için başvuru işlemleri kuruma yapılıyor. engelli vatandaşlar ise başvuru işlemlerini online şekilde gerçekleştirebiliyor. Engelli vatandaşların programa katılabilmesi için en az %40 İş gücü kaybı olduğuna dair belgelerini göndermeleri gerekiyor. KOSGEB'in sağlamış olduğu girişimcilik kurslarına katılan vatandaşların kurs sonunda aldıkları belgeyi ibraz etmeleri şartı aranıyor. Başvuru öncesinde son adım ise kurmak istediğiniz işe dahil bir proje hazırlamak. Projeyi hazırlayan ve başvuru yapan 18 yaşından büyük kişilerin büyük çoğunluğu da Onay oluyor. Yani KOSGEB, İş hayatına yeni atılan milyonlarca genci hibe desteği ödemeleri ile destekliyor. KOSGEB 65 bin TL hibe desteğinin yanı sıra gençlere uygun faizli ve geri ödeme koşulları olan Kredi imkanı da sağlıyor.