Tamire verilen ürünün 30 gün içerisinde teslim edilmemesi! Tamir süresi ne kadardır?

TAKİP ET

Bir ürünün tamire verilmesinin üzerinden 30 gün geçmesinin ardından neler yapılabilir sorusu internet üzerinden aratılmaktadır. Yetkili servisin 30 gün içerisinde ürünü teslim etmemesi halinde vatandaşlar neler yapılmalıdır sorusunu sormaya başladı. Servisin sunduğu bahaneler neticesinde neler yapılabilir? Tamire verilen ve 30 gün içerisinde gelmeyen ürünler hakkında detaylar...

Reklam
Reklam

Tüketici sorunlarının dinlendiği birçok yetkili yerler vardır. Bu nedenle vatandaşlar ürünlerini alamadıkları takdirde başvuru yapması oldukça kolay. 30 iş günü içerisinde gelmeyen ürünler için dilekçe yazılımı gerekir. Dilekçe içerisinde kişinin şikayet nedeni önde tutularak tüketici haklarına gönderim sağlanır. Onarım için verilen ve 30 iş günü içerisinde gelmeyen ürünler hakkında merak edilenler şöyledir;

………………  Kaymakamlığı

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına,

Şikayet eden  : İsim, soyadı, adres, tel,  

Şikayet edilen : Ticari ünvan, adres, tel. faks.

Konu : Tamire verilen ürünün 30 iş gününden fazla onarımda bekletilmesi nedeniyle bedel iadesi talebi. 

…./…./…. tarihinde yukarıda ünvan ve adresi bulunan firmadan satın almış bulunduğum …….. TL tutarındaki ……….. markalı   ….. ürün arızalandıktan sonra yetkili servise verilmiş ve 30 iş günü içerisinde tamir edilmemiştir.

Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 13. maddesinin 3. fıkrası ile bu kanun gereğince yayınlanmış bulunan, Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğin 14. maddesi b fıkrası ve Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkındaki Yönetmeliğin 10. maddesinin 4. fıkrası gereğince ürün bedelinin, Heyetinize başvurduğum tarihinden itibaren hesaplanacak yasal faizi ile birlikte tarafıma iadesine karar verilmesi hususunu.

isim soyadı / İmza

T.C Kimlik No: 

Ekleri    :

1-Fatura fotokopisi

2-Firmaya gönderilen ihtarname

3-Servis fişi fotokopisi 

Yasal tamir süresi ne kadar? 

Yasal olarak bir ürünün tamir süresi 20 gün olarak belirlenmiştir. Fakat satış sonrası hizmetler yönetmenliği listesi yer alan bir ürün değilse tamir süresi 30 güne çıkmaktadır. 

ürünün tamir süresi ne kadar 30 gün içerisinde teslim edilmeyen ürün tüketici hakları dilekçesi