Tapu sorgulama nedir? Başkasına ait tapu sorgulama nedir? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

TAKİP ET

Tapu sorgulama işlemi vatandaşlar tarafından merak edilen bir işlemdir. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne gitmeden tapu sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Tapu sorgulama işlemi basitçe bir paftanın, parselin ya da adanın kime ait olduğunu öğrenme işlemidir. Arsa almadan önce tapu sorgulaması yapmak isteyen birçok kişi vardır. Peki, Tapu sorgulama nedir? Başkasına ait tapu sorgulama nedir? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Arsa almak isteyen birçok kişi arsanın tapusu olup olmadığını araştırmaktadır. Bu işlemlerin nasıl yapılacağı da birçok kişinin aklını karıştırmaktadır. Tapu sorgulama işlemi basitçe bir paftanın, parselin ya da adanın kime ait olduğunu öğrenme işlemidir. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne gitmeden tapu sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Bu işlemlerin nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili bilgi edinmek isteyen birçok vatandaş internette araştırma yapmaktadır. Peki, Tapu sorgulama nedir? Başkasına ait tapu sorgulama nedir? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Tapu Sorgulama Nedir?

Tapu sorgulama işlemi basitçe bir paftanın, parselin ya da adanın kime ait olduğunu öğrenme işlemidir. Tapu sorgulaması yapmak isteyen pek çok kişi işlemlerin nasıl yapılması gerektiğini araştırmaktadır. Tapu sorgulamak için en yakın Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne giderek, yetkililerden bilgi alabilirsiniz.

İki farklı tapu sorgulama yöntemi yer almaktadır. Bu yöntemler şu şekildedir:

İlk yöntemde Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün bilgi sistemi kullanılmaktadır. Resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra kullanım koşullarını kabul edin. Siz kabul ettikten sonra ise karşınıza bir harita görüntüsü çıkacak. Buradan nereyi sorgulamak istiyorsanız, seçim yapabilir ve daha sonra sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz.

İkinci yöntem ise E-devlet üzerinden tapu sorgulamadır. İlk olarak E-devlete giriş yapmanız gerekiyor. Size kolaylık olması için, ilgili bölümün linkini veriyoruz; https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama Bu adrese girerek Tapu bilgileri sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Ekranda eğer varsa tüm tapularınızı görüntüleyebilirsiniz.

 

Başkasına Ait Tapu Sorgulama Nedir?

İki yöntemde de yapmanız gereken tek şey adımları tek tek takip etmek olacak. Herhangi bir sebeple tapu sorgulama işlemini yapamıyor iseniz, Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne başvurmalısınız. Zaman zaman E-devlette size ait olmayan tapular gözükebilir. Böyle bir durumda başvuru yaparak düzeltilmesini isteyebilirsiniz.

Eğer size ait herhangi bir tapu yok ise, karşınıza çıkan ekranda yalnızca bunun bildirimi olacaktır. Bu işlemin başarı ile gerçekleştiğini gösterir.

 

Başkasına Ait Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Başkasına ait tapu sorgulama işlemini kişinin bilgisi olmadığı takdirde yapmanız yasal değildir. Ancak dilerseniz tapu sorgulama işlemini, ilgili kişinin bilgisi dahilinde e-devlet şifresi ile yapabilirsiniz. Eğer e-devlet şifresini vermek istemiyor ise, birlikte Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne giderek sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz.

Son seçeneğiniz ise avukat kullanmaktır. Avukatlar yasalara uygun olacak şekilde, başkasına ait tapu sorgulama işlemini gerçekleştirebilmektedir. İnternette var olan bilgilere ve yasal olmayan işlemlere güvenmemelisiniz.

Tapu sorgulama nedir Başkasına ait tapu sorgulama nedir Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır