Tarih netleşti! Emekli, dul, yetim, memur, hasta, yaşlı milyonlarca kişiye zam geliyor! İşte yeni zamlı maaşlar!

TAKİP ET

Milyonlarca kişinin maaşı değişiyor. Tarih nihayet belli oldu, flaş detaylar ortaya çıktı. Emekli, dul, yetim, memur, hasta, yaşlı milyonlarca kişinin maaşı sil baştan hesaplanacak, zamlı maaşlar hesaba yatacak. Nihayet yeni maaş hesaplaması ve zam oranları da ortaya çıktı. Peki, yeni zamlı maaşlar ne kadar, kaç TL olacak? Kim ne kadar maaş zammı alacak? İşte yeni zamlı maaşlar ve zam oranları…

Reklam
Reklam

Flaş maaş zammı detayı ortaya çıktı. Temmuz ayı yavaş yavaş yaklaşmaya devam ederken dul ve yetim aylığı alanlar, evde bakım maaşı alanlar, emekli maaşı alanlar, memurlar, asgari ücretliler yeni zam oranlarını merakla takip ediyor. Temmuz ayı ile birlikte milyonlarca kişinin maaşları yeniden hesaplanacak. Yaşlılık aylığı alanlarda bu hesaplamanın içine dahil olacak. Özellikle 3600 ek gösterge konusunun da bu günlerde sık sık gündeme gelmesi ile beraber zamlı maaşlar ne kadar olacak sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Peki, zam ne zaman gelecek? Yeni zamlı maaşlar ne kadar olacak? Temmuz ayı maaş zammı kaç TL olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan 3600 ek gösterge düzenlemesi çalışmaları milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle öğretmen, polis, hemşire ve din görevlisi gibi meslek gruplarına mensup olan vatandaşlar 3600 ek göstergeyi büyük bir heyecanla bekliyor. 3600 ek gösterge düzenlenmesi için ilk toplantı 16 Şubat tarihinde yapılmış ve olumlu gelişmeler paylaşılmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde ikinci toplantı ise 10 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Ek gösterge düzenlemesinin kabul edilmesi halinde milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaşları değişecek aynı zamanda emekli ikramiyelerini de zam gelecek. 3600 ek gösterge son durum ne? 3600 ek gösterge düzenlemesi ne zaman meclise gelecek?
 

3600 ek gösterge son durum ne?


Milyonlarca memur ve memur emeklisi hükümetten gelecek 3600 ek gösterge düzenlemesi müjdesini bekliyor. Yapılacak son toplantı ile birlikte 3600 ek gösterge düzenlemesinde nihai durum belli olacak. Şu an için öğretmenlerin durumu netleşmiş gibi durum görünüyor. 3600 ek gösterge meslek kanunu ile birlikte öğretmenler 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren zamlı maaşlarını almaya başlayacak aynı zamanda ikramiyeleri de bu durumdan etkilenecek. Polis, hemşire ve din görevlileri için ise 10 mayıs'taki toplantı bekleniyor.


 

Dul ve yetim aylığı alanların maaşı değişecek mi?


Diğer yandan memur ve memur emeklisi olanların hak sahibi olanlar da dul ve yetim aylığı değişecek mi sorusuna yanıt arıyor. Şu an Öğretmenlerin ek göstergesi kabul edildiği için 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan Kanun ile birlikte hak sahibi olan 1. derece yakınları için 3600 ek gösterge devreye girecek. Yani dul ve yetim aylığı alanlarda ek gösterge düzenlemesinden faydalanmış olacak.


 

3600 ek gösterge ile maaş ve emekli ikramiyesi ne kadar artacak?


Emekli ikramiyeleri hem de maaşları 3600 ek gösterge ile birlikte değişecek nokta şu anda 2200 ya da 3000 ek gösterge üzerinden çalışan öğretmenler 3600 ek gösterge düzenlemesinin yasalaşması ile birlikte maaşlarının brüt 107 lira artışla almaya başlayacak. Öğretmen emekli olduğunda ise maaşı 820 lira birden artacak. Emekli ikramiyelerinde de ciddi bir artış olacağı düşünülüyor.