Tarihte Bala Hatun nasıl ve neden öldü? Bala Hatun kaç yaşında öldü? Bala Hatun'un kaç çocuğu var?

TAKİP ET

ATV ekranlarının ilgiyle izlenen dizisi Kuruluş Osman'ın bu akşam ekrana gelecek olan yeni bölümü büyük bir merakla bekleniyor. Tarihe ışık tutan ve izlenme rekorları kıran sevilen dizinin yeni bölüm fragmanı yine herkesi meraklandırdı. Osman Bey'in eşi Bala Hatun'un hasta yatağında yattığı sahne dizinin sevenlerini bir yandan üzerken bir yandan da meraklandırdı.

Reklam
Reklam

ATV ekranlarının ilgiyle izlenen dizisi Kuruluş Osman’ın bu akşam ekrana gelecek olan yeni bölümü büyük bir merakla bekleniyor. Tarihe ışık tutan ve izlenme rekorları kıran sevilen dizinin yeni bölüm fragmanı yine herkesi meraklandırdı. Osman Bey’in eşi Bala Hatun’un hasta yatağında yattığı sahne dizinin sevenlerini bir yandan üzerken bir yandan da meraklandırdı. Dizide Özge Törer’in hayat verdiği Bala Hatun’un yeni bölüm fragmanında hasta yatağında yattığı anlar gündeme bomba gibi düştü. Fragmanda hastalandığı görülen Bala Hatun’un tarihteki ölümü araştırılmaya başlandı. Peki, Bala Hatun nasıl ve neden öldü? Bala Hatun kaç yaşında öldü? Bala Hatun'un mezarı nerede? Osman Gazi ve Bala Hatun’un kaç çocuğu var? Bala Hatun kimdir? İşte tüm merak edilenler…

Bala Hatun Kimdir?

Osman Gazi eşi Rabia Bala Hatun, 13. yüzyılda yaşamını sürdürmüştür. Osman Gazi eşi, Şeyh Edebali’nin kızı olan Bala Hatun, sık sık Orhan Gazi’nin annesi Malhun Hatun’la karıştırılabilmektedir. Osman Bey ilk evliliğini Orhan Gazi’nin annesi Malhun Hatun’la yapmıştır. 1289 yılına doğru ise Şeyh Edebali’nin kızı Rabia Bala Hatun ile evlenmiştir. 



Bala Hatun Ne Zaman Öldü?

Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarında yaşamış olan Bala Hatun, bir İslam ilahiyatçısı olan Şeyh Edebali’nin kızıdır. Bazı kaynaklarda yer alan bilgilere göre Rabia Bala Hatun, 1324 yılında vefat etmiştir. 

Bala Hatun’un Mezarı Nerede?

Rabia Bala Hatun’un mezarı, babası Şeyh Edebali’nin Bilecik’te bulunan türbesinin yanındaki bir yerde, annesi ile beraberdir. 

Bala Hatun’un Kaç Çocuğu Var?

Osman Gazi ve Bala Hatun’un Alaeddin Ali adında bir oğlu olduğu tarih kaynaklarında yer alıyor. Bazı kaynaklara göre, Osman Gazi’nin ölümünün ardından Orhan Gazi ile Şehzade Alaeddin’in ismi beylik için konuşulur ve iki kardeş aralarında görüştükten sonra Şehzade Alaeddin kendi isteği ile beylikten feragat eder. Tarihi kaynaklarda alçak gönüllü kişiliği ile öne çıkan Alaeddin Bey, Bursa’daki tekkesinde derviş hayatı yaşamayı tercih etmiştir. Bazı kaynaklara göre ise Alaeddin Bey, vezirlik sisteminin kurulmasında etkin bir rol oynamıştır ve Osmanlı’nın ilk veziridir. Aynı zamanda ‘paşa’ unvanını kullanan ilk hanedan mensubudur.