Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevinden istifa ederek ayrıldı!

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, görevinden istifa ederek ayrıldığını açıkladı. Pakdemirli'nin yerine ise Vahit Kirişçi atandı.

Reklam
Reklam

Yapılan bir son dakika açıklamasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir süredir yürüttüğü bakanlık görevinden istifa ederek ayrıldı. Pakdemirli'den boşalan bakanlık koltuğuna ise Vahit Kirişçi atandı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan atama kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girerken, alınan Cumhurbaşkanlığı kararına göre Vahit Kirişçi yeni Tarım ve Orman Bakanı olarak görevine başladı.

TARIM VE ORMAN BAKANI VAHİT KİRİŞÇİ KİMDİR?



4 Aralık 1960 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Vahit Kirişci, Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesidir. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitiren Kirişçi, yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yapmıştır. Doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamlayan Zahit Kirişçi ilk olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalışmış ve daha sonra da Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak derslere katılmıştır. 

1995 yılında doçentlik unvanını 2001 yılında da profesör unvanını alan Kirişçi, 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makalesi bulunmaktadır. 

 

Tarım ve Orman Bakanı bekir pakdemirli istifa Vahit Kirişçi Vahit Kirişçi kimdir Vahit Kirişçi biyografisi