Tarım ve Orman Bakanlığı sınavsız mülakatsız personel alımı yapacak

TAKİP ET

Tarım ve orman bakanlığı son dakika personel alımı duyurusu geldi. İş arayan milyonlarca kişi için yeni bir umut doğuran habere göre sınavsız mülakatsız büro memuru alımı yapılacak. Tarım ve orman bakanlığı tarafından yayınlanan ilanına göre 182 personel alımı yapılacak. Peki, başvuru şartları neler? Hangi illerde alım yapılacak?

Reklam
Reklam

Tarım Orman Bakanlığı son dakika personel alımı duyurusu geldi. Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasına göre sınavsız mülakatsız büro memuru alımı gerçekleştirilecek. Sadece Lisans mezunlarının başvuru yapabileceği ilanla 182 personel alımı yapılacak. Kadro dağılımı da bu sabah saatlerinde bakanlık tarafından duyuruldu. Peki, başvuru şartları neler? Tarım ve orman bakanlığı hangi illerde personel alımı yapacak.
 

Başvurular 9 Haziran'da sona eriyor

Tarım ve Orman Bakanlığı memur alımı başvuruları için süreç başladı. 2 Haziran gününde başlayan başvurular 9 Haziran tarihinde sona erecek. Belirtilen tarihler arasında başvuru yapmak isteyen adaylar ÖSYM üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı memur alımı için başvuru ücreti 30 TL olarak belirlendi.
 

Mülakat ve sınav şartı yok

Bakanlık tarafından yapılan personel alımı duyurusunda alımlar için KPSS puan şartı olduğu belirtildi. Adayların 2020 KPSS sınavına girmiş Olması istenirken sadece Lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıca adayların KPSS P3 puan türünden en az 50 puan ve üstü almış olması gerekiyor. Puanı yüksek olanlardan yapılacak olan atama için mülakat ya da yazılı sınav şartı ise bulunmuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre kanun hükmünde kararname ile kamu görevinden uzaklaştırılanlar Herhangi bir kadroya yerleşse bile atamaları geçersiz sayılacak.

Adaylarda aranan diğer genel başvuru şartları ise 18 yaşından büyük olmak, emekli ya da yaşlılık aylığı almıyor olmak ve kamu haklarından mahrum bulunmamak.

Alım yapılacak olan kadrolar için Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.