Tarım ve Orman Bakanlığı stokçuluğu kökten çözmek için harekete geçti

TAKİP ET

Türkiye'nin ekonomik krizde olmasının en büyük sebeplerinden biri olan stokçuluğa karşı mücadele devam ediyor. Tarım ve orman bakanlığı da stokçuluk sorununu kökten çözmek için harekete geçti.

Reklam
Reklam

Raflarda gıda fiyatlarının artmasının en büyük sebeplerinden biri olan stokçuluk hala devam ediyor. hükümet ve bakanlıklar tarafından alınan önlemlere rağmen stokçuluğun önü alınamıyor. Tarım ve orman bakanlığı da sorunu kökten çözmek için yeni önlemler almaya hazırlanıyor. Yeni plana göre stratejik ürünler doğrudan üreticiden hükümet tarafından alınacak ve toplanacak. Böylece Hayati önem taşıyan ürünler devletin elinde bekleyecek ve fahiş fiyat artışının önüne geçilecek.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ

Tarım ve orman bakanlığı, fahiş fiyat artışının önüne geçmek için fiyat istikrarı komitesi toplantısında yeni kararlar aldı. Alınan kararlara göre gıdada Ağız ve fiyat sıkıntısı çekilmemesi için ürünler doğrudan devlet tarafından üreticiden alınacak. Yani ürünleri devlet toplayacak ve böylece stokçuluğun önüne geçilmiş olacak.

FİYAT ARTIŞINDAKİ EN ÖNEMLİ SEBEPLERDEN BİRİ

Türkiye’de koronavirüs salgını ile başlayan stokçuluk fiyat artışında en önemli sebeplerden biri olarak görünüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından stokçuluğun önlenebilmesi için çok sayıda denetleme yapılıyor fakat hala sorun çözülebilmiş değil. Bu sebeple bakanlık yapılan son fiyat istikrarı komitesi toplantısında yeni ve sert önlemler Almaya karar verdi.