Tarımsal destekler ne kadar? 2022 yılı tarımsal destekleme miktarları

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı 2022 yılı tarımsal destekleme miktarlarını açıkladı. Bu haberle birlikte çiftçiler başta olmak üzere pek çok insan tarımsal destekler ne kadar? sorusunun yanıtını bulmaya çalışıyor. İşte ayrıntılar...

Reklam
Reklam

2021 yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde 2022 yılının tarımsal destekleme miktarları başta çiftçiler olmak üzere milyonlarca insanın gündeminde yer alan konulardan bir tanesiydi. Tarım ve Orman Bakanlığı insanların meraklı bekleyişine bir son verdi ve 2022 yılı tarımsal destekleme miktarlarını kamuoyuyla paylaştı. Bu haberle beraber bir çok çiftçi 2022 yılında tarımsal desteklerin ne kadar olacağını merak etmeye başladı. Peki tarımsal destekler ne kadar?
Tarımsal Destekler Ne Kadar?
Tarım ve Orman Bakanlığı resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada 2022 yılı tarımsal destekleme miktarlarını açıkladı. İşte bakanlığın sitesinde yer alan bilgiler ışığında 2022 yılı tarımsal destekleme miktarları:
1- buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale dikecekler için mazot desteği 22 TL, gübre desteği ise 20 TL, toplamda ise 42 TL.
2- çeltik, kütlü pamuk eken çiftçiler için 68 TL mazot için 8 TL gübre için olmak üzere toplamda 76 TL
3- nohut, kuru fasulye, mercimek eken çiftçiler için 24 TL mazot için 8 TL gübre için olmak üzere toplamda 32 TL
4- kanola, aspir eken çiftçiler için 20 TL mazot için 8 TL gübre için olmak üzere toplamda 28 TL
5- patates, soya eken çiftçiler için 30 TL mazot için 8 TL gübre için olmak üzere toplamda 38 TL
6- yağlık ayçiçeği eken çiftçiler için 29 TL mazot için 8 TL gübre için olmak üzere toplamda 37 TL
7- kuru soğan, yem bitkileri eken çiftçiler için 19 TL mazot için 8 TL gübre için olmak üzere toplamda 27 TL
8- yaş çay, fındık eken çiftçiler için 18 TL mazot için 8 TL gübre için olmak üzere toplamda 26 TL





Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yukarıda belirtilen tarımsal destekleme miktarlarından faydalanmak isteyen çiftçilerin Çifçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt yaptırmaları gerekiyor.


Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destekleme miktarlarının dışında 2022 yılı hayvancılık destekleme miktarlarını da açıkladı. Buna göre yaşı 4 aydan büyük olan her bir büyükbaş hayvan için 370 TL, küçükbaş hayvan için ise 125 TL yardım yapılacak. Küçükbaş besleyenlere özel olarak yılda bir defa 6 bin TL’lik bir hayvan desteği çobanlara ödenecek.
 

2022 tarımsal destekleme miktarları Tarım ve Orman Bakanlığı