Tayin Dilekçesi nasıl hazırlanır? Tüm meslekler için tayin dilekçeleri örneği

TAKİP ET

Tayin dilekçesi doldurmak isteyenler için bu haberimizde sizlere tayin dilekçesinin nasıl hazırlandığını ve dilekçe örneklerini paylaştık. İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Tayin dilekçesi örnekleri içeriklerine göre birbirinden farklıdır. Bu dilekçeler herhangi bir devlet kurumunda çalışan memurların istekleri ve talepleri doğrultusunda şekillenir. Bu dilekçeler genellikle polis mazeret tayin dilekçesi, vasi tayini dilekçesi, anne baba sağlık durumundan tayin dilekçesi, eş durumu tayin dilekçesi gibi kategorileri vardır. Bu yazıda sizlere çeşitli tayin dilekçelerinden bahsedeceğiz. İşte konuya ilişkin detaylar...
Tayini dilekçesi örneği
Tayin dilekçesi örneği, mahkeme tarafından vasi atanması, ergin bireylerin kanunda yer alan haller kapsamında menfaatlerinin korunması adına işlem yapma ehliyetlerinin sınırlandırılması, başka bir ifadeyle vesayet makamına bırakılması olarak tanımlanmaktadır. Vasi ataması şu durumlarda gerçekleşebilir:

Akıl zayıflığı,

Akıl hastalığı,

Alkol uyuşturucu

Madde bağımlılığı,

Savurganlık,

Özgürlüğü bağlayıcı,

Kötü yönetim,

Kötü yaşama.    Vasi atama işlemi iki durumda meydana gelir. Bunlardan biri reşit olmamak diğeri ise yukarıda belirtilen nedenlerdir. Tüm bunların yanı sıra istek doğrultusunda da vasi ataması yapılabilir. Yaşlılık, deneyimsizlik, engelli olma ya da ağır bir hastalıkla mücadele etme gibi durumlarda kişiler bakım ve yardıma muhtaç olduklarından, mahkeme tarafından kendilerine vasi ataması isteyebilme hakkına sahiptir. Buna örnek olarak engelli vasi tayini dilekçesi verilebilir.
Eş durumu mazeret tayini dilekçe örneği
Son zamanlarda birçok evli birey aile birliği mazeret dilekçesi konusunda oldukça muzdarip. Eş durumu tayin dilekçesi  kamuda ya da özelde çalışan eşlerin tayin durumları ile alakalıdır. Eğer ki eşlerden her ikisi de aynı kuruluşta görev yapıyorsa kuruluşun hizmet ihtiyacının daha da çok olduğu yerlere yönlendirilmesi sağlanabilir. Farklı kurumlarda görev alıyorlarsa gerekli şartların yerine getirilmesi istenmektedir.
Eşlerden bir diğeri özel sektörde çalışıyorsa belirli bir çalışma süresini doldurduktan sonra bu süreyi belli eden tayin talep dilekçesi ile ibraz edebilir. Bu çalışma süreleri kurum ve kuruluşlar arasında farklılık gösterebilir. Dolayısıyla net bir tarih vermemiz doğru olmaz. Atamalara ilişkin bilgiler kurumların kendi oluşturdukları yönetmeliklerde mevcuttur.
Tüm tayin istemlerinde, kurumların istedikleri belgelerin yanı sıra tayin dilekçe örneği de bulunmak zorundadır. Bu dilekçenin var olmaması başvuruyu geçersiz kılar.

Tayin dilekçe örneği dilekçe örneği Tüm meslekler için dilekçe