Tayland'da havalimanında yolcunun bavulundan kurutulmuş yarasa çıktı

TAKİP ET

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bir havalimanında Dedektif köpekler aracılığı ile yapılan arama sonucunda bir yolcunun bavulundan yarasa, domuz eti ve domuz pastırması çıktı. Afrika domuz gribi virüsü ve ölümcül nipah virüsü şüphesi üzerine yarasa ve domuz etleri laboratuara gönderildi.

Reklam
Reklam

Tayland'ın başkenti Bangkok'un Suvarnabhumi Havalimanında, Dedektif köpekler, Çin'den gelen bir uçağın bavullarını aradıkları sırada şüpheli Bir Bavul belirledi. Çin’den gelen bir turiste ait olduğu öğrenilen bavulu sahibine ulaşamayan güvenlik ekipleri bavulu açtı. Açılan bavulun içerisinde paketlenmiş şekilde 2,5 kilogram kurutulmuş yarasa, dört buçuk kilogram kurutulmuş domuz eti ve vakumlanmış domuz pastırması bulundu.

Laboratuvara gönderildi

Yaşanan olayla ilgili Taylan havacılık geliştirme dairesi Havalimanı veterineri Rattana Mangkolanon açıklamalarda bulundu. Kurutulmuş domuz eti ve yarasalarda Afrika domuz gribi virüsü ve ölümcül nipah virüsü olabileceğini belirten veteriner, ülkeye bu şekilde valiz içerisinde sokulmasının oldukça tehlikeli olduğunu dile getirdi. Bulunan paketlerin incelenmek üzere laboratuvara gönderildi öğrenilirken Havalimanı polisi de olayla ilgili inceleme başlattı.