Tayland Muson yağmurlarına teslim oldu! Çok sayıda köy sular altında kaldı

TAKİP ET

Tayland'da Muson yağmurlarının başlaması ile birlikte şiddetli fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle 1361 köyün sular altında kaldığı açıklandı. Ayrıca şiddetli sağanak yağışlar sırasında 3 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Bölgede botlarla yardımlar dağıtılırken aynı zamanda turistlerin denizden uzak durması istendi.

Reklam
Reklam

Şiddetli Muson yağmurları Tayland'ın güneyinde bulunan eyaletlerde sürüyor. Yağışlarla birlikte nehirlerde de taşkınların oluştuğu öğrenildi. Sel suları birçok yerleşim yeri Yollar ve tarım alanlarını sular altında bıraktı.

Bölgede yaşanan sel felaketi sebebiyle çok sayıda okulda eğitime ara verildiği öğrenildi. Ayrıca tren raylarının da sular altında kalması sebebiyle şehirlerarası tren seferleri iptal edildi.

Şu anda Tayland'da afet önleme departmanı tarafından yardım operasyonları yürütülüyor. Tayland'a ordusu, sivil toplum örgütleri ve çeşitli arama kurtarma ekipleri Botlarla yardım dağıtıyor. Diğer yandan bazı yerleşim alanlarında yolların tamamen ulaşıma kapandığı öğrenildi.

Tayland hükümetinden yapılan açıklamada turistlerin de denizden uzak durması istendi.