TC ile vergi borcu sorgulama nasıl yapılır? İnternet Vergi Dairesi vergi borcu sorgulama

TAKİP ET

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte pek çok devlet kurumu işlemi online ortama taşındı. İnternet Vergi Dairesi vergi borcu sorgulamanın nasıl yapıldığını öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki TC ile vergi borcu sorgulama nasıl yapılır? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bir çok alanda olduğu gibi devlet kurumlarında da bir çok işlem online ortama taşındı. Vergi borçları bulunan vatandaşlar ise İnternet Vergi Dairesi vergi borcu sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını gündemlerinin üst basamaklarına taşıdı. Vergi borcunun nasıl sorgulandığı sorusu insanların arama motorlarında en çok arattığı sorulardan birisi olarak dikkatleri üzerinde çekti. Peki TC ile vergi borcu sorgulama nasıl yapılır?
TC ile Vergi Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır?
Vergi borçları bulunan vatandaşlar vergi borçlarını E-Devlet ve İnternet Vergi Dairesi sistemleri üzerinden sorgulayabilirler. E-Devlet üzerinde vergi borcu sorgulama işlemlerini yerine getirmek isteyen insanların T.C. kimlik numarasına ve E-Devlet şifresine sahip olmaları yeterli olacak. E-Devlet şifresi bulunmayan insanlar kendilerine en yakın PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrelerini alabilirler. 
İnternet Vergi Dairesi sistemi üzerinden borçlarını sorgulamak isteyen insanların ekranın alt kısmında yer alan ‘’T.C. kimlik numarası ile giriş’’ seçeneğine tıklaması ve karşılarına çıkan bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmaları gerekiyor. İstenen bilgiler T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, annenin kızlık soyadı ve bir yakına ait T.C. kimlik numarasıdır.
E-Devlet vergi borcu sorgulama için tıklayınız
İnternet Vergi Dairesi vergi borcu sorgulama için tıklayınız

E-Devlet vergi borcu sorgulama İnternet Vergi Dairesi