TC kimlik numarası ile banka hesabı sorgulama nasıl yapılır?

TAKİP ET

Banka hesaplarını sorgulama için TC kimlik numarası ile araştırma yapılır mı? Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Bankalardan açılan hesaplar bazen unutulmakta ve içerisinde kalan paralar da doğal olarak çekilememektedir. Sorgulama sistemlerinin de gelişme göstermesiyle birlikte artık kolay bir şekilde banka hesabının olup olmadığı sorgulatabilirsiniz. 

TC kimlik numarası ise banka hesap sorgulama 
Banka hesabı açıp unuttuğunuzu düşünüyorsanız veya adınıza banka hesabı açılıp açılmadığını merak ediyorsanız artık bunu öğrenmeniz daha kolay. TC kimlik numarası ile nasıl hesap sorgulayacağınızı sizlere adım adım anlattık. 

Adınıza olan banka hesaplarını öğrenmek için yapmanız gerekenler;
Bankanın müşteri hizmetlerini arayarak
Bankaların şubelerine giderek
E-Devlet üzerinden online sorgulama yaparak

Banka hesabını e-devlet üzerinden sorgulatmak için ne yapılması gerekir?
E-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra SGK hizmet sayfasına giriş yapın. Sayfaya giriş yaptıktan sonra "şahıs ödemeleri" başlığına tıklayın. Buraya girmenizin ardından ise karşınıza banka hesabı kısmı gelecektir. Buraya tıklayarak banka hesaplarınızı görebilirsiniz. 
Sorgulamanız sonucunda bilinen hesaplarınız haricinde başka bir bankada hesabınız var ise ilgili bankanın müşteri hizmetlerini arayarak konu ile ilgili bilgi alabilirsiniz. İsterseniz hesabınızı bu şekilde kapatabilirsinizde. 
Ancak belirtmek gerekir ki e-devlet üzerinden banka hesap sorgulamada her banka hesabu görünmemektedir. Sistemde görünen bankalar ise şunlardır;
Türkiye İş Bankası
Yapı Kredi Bankası
Akbank
Garanti Bankası
ING Bank
TEB
Şekerbank
Ziraat Bankası
Albaraka Türk Bankası
Anadolubank
QNB Finansbank

Müşteri hizmetleri vasıtası ile banka hesap sorgulama
E-devlet sorgulamasının yanı sıra bir başka sorgulama yolu ise müşteri hizmetleri ile sorgulama yapmaktır. Müşteri hizmetleri de sizden TC kimlik numaranızı isteyecektir. Sorgulama yapıldıktan sonra ise eğer hesabınız yoksa kayıtlı müşteri bulunamadı şeklinde bildirilir. 

Banka şubesinden hesap sorgulama 
En zorlu sorgulama yöntemlerden birisi olsa da bu yöntemi de deneyebilirsiniz. Banka şubesine giderek kimlik kartınız ile sorgulama yapabilirsiniz. 

Banka hesapları zaman aşımına uğrar mı?
Eğer banka hesabınızı 10yıl işlem yapmadan bekletirseniz banka hesabı otomatik olarak kapatılmaktadır. Eğer hesabınızda para bulunmakta ise bu TMSF'ye devredilmektedir. Paranızın aktarılmasının ardından ise para üzerinde herhangi bir hakka sahip olmazsınız. 



 

tc kimlik numarası banka hesap sorgulama e-devlet