TCG Derya özellikleri! TCG Derya gemisi ne için kullanılacak?

TAKİP ET

TCG derya gemisi ile ilgili araştırmalar yoğunlaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer alan en büyük ikinci gemi olacak TCG Derya'nın özellikleri ve ne için kullanılacağı merak ediliyor. Sosyal medyanın da gündemine yerleşen TCG Derya gemisi ile ilgili merak edilenler tüm detaylarıyla araştırılıyor.

Reklam
Reklam

TCG derya gemisi ile ilgili araştırmalar yoğunlaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer alan en büyük ikinci gemi olacak TCG Derya’nın özellikleri ve ne için kullanılacağı merak ediliyor. Sosyal medyanın da gündemine yerleşen TCG Derya gemisi ile ilgili merak edilenler tüm detaylarıyla araştırılıyor. TCG Derya gemisinin özellikleri ve tüm detayları merakla araştırılıyor. Son günlerin en çok konuşulanları arasında yer alan TCG Derya gemisi ile ilgili merak edilen pek çok detay var. Peki, TCG Derya gemisi özellikleri nelerdir? TCG Derya ne için kullanılacak? TCG Derya gemisinde son durum nedir? İşte tüm merak edilenler…

İnşası Devam Ediyor

TCG Derya gemisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ‘Donanmamızın 2. büyük gemisi olacak Denizde İkmal Muharebe Gemimiz Derya’nın inşası tüm hızıyla devam ediyor. Derya’nın Cumhuriyetimizin 100. yılında envantere girebilmesi için var gücümüzle çalışıyor, 2023’e sağlam adımlarla ilerliyoruz.’ dedi.

TCG Derya Özellikleri

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda başlatılan Denizde İkmal Muhabere Destek Gemisi projesi kapsamında TCG Derya (A-1590) gemisinin inşası tüm hızıyla devam ediyor. 2018 yılının Haziran ayında Savunma Sanayii Başkanlığı ile Sefine Tersanesi arasında imzalanan sözleşme kapsamında inşasına başlanan TCG Derya’nın alt sistemleri de yerli ve özgün olarak geliştirilmekte. 2 adet ASELSAN GÖKDENİZ Yakın Hava Savunma Sistemi ve 2 adet ASELSAN STOP 25mm’lik Stabilize Top Sistemi ile donatılacak olan gemi, TCG BAYRAKTAR ve TCG SANCAKTAR Tank Çıkarma Gemileri gibi 2 adet CIWS’e sahip olacak. Bu özellikleri sayesinde TCG Derya gemisi, gemisavar füze gibi tehditlere karşı etkin bir şekilde korunabilecek. Ayrıca bu gemi, insansız deniz araçlarının konuşlandırılacağı bir platform olacak.