TEB Teknoloji Yatırım Kredi Desteği nedir? Nasıl alınıyor?

TAKİP ET

TEB birçok alanda teknoloji yatırım desteği ile girişimcilerin yanında oluyor. Peki, TEB Teknoloji Yatırım Kredi Desteği ne? Nasıl alınıyor? Detaylar haberimizde…

Reklam
Reklam

TEB Teknoloji Yatarım Kredi Desteği ne? Nasıl alınıyor?

Kredi paketinin ismi olarak adından bahsettiren birden fazla farklı alan ile ilgi alanlarındaki etkinliği Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) başvuru sürecini devam ettiriyor. Girişimci olanlar için tercih edilen bir alan sayılabilen TEB, müşterilerine pek çok avantajlı paket imkanı sunmayı devam ettiriyor. TEB aracılığı ile tarım kredileri, franchise kredileri, teknolojik krediler ile daha pek çok ihtiyaç için başvuru yapılabiliyor.

TEB Girişimci Kredileri ile tanışmak çok kolay. TEB, tarım sektöründen franchise’a ve daha çoğuna düşük faiz imkanlı, esnek ödeme kredisi talep etme imkanı sağlıyor. TEB’in düşük faizli işletme kredileri ile işinizi büyütmek ya da büyütmek adına gerekli olan adımları kolaylıkla atabiliyorsunuz.

Ülkemizde özellikle ekonomik alanda bir takım olumsuz durumlar pek çok esnafımızın işlerini kurmalarını engelliyor. Ticari ile zanaat kredileri ile işini yürütmeyi isteyen kişiler için belirli TEB girişimci kredisi şartları gerekiyor. Esnaf ya da ticari kredilerden de faydalanma isteğiniz varsa, ilk olarak bankaların sizden bekledikleri şartları taşıyıp taşımadığınızı bilmeniz gerekiyor. Bundan sonrasında uygulama için gereken prosedürleri uygulamaya başlayabilirsiniz.

Bu zanaat kredilerinden faydalanmak için birinci aşama altı ya da on iki aylık bir ticaret geçmişi ile başlıyor. Böyle bir tüccarınız bulunuyorsa bankalar aracılığı ile gereken kredi için başvuru yapabilirsiniz. Fakat, bu şartları yerine getirmezseniz, işe başlamadan önce bu krediden faydalanamayacağınızı anlamalısınız.

TEB Bankası, 3 ayrı grup ile kredi seçeneği sunuyor: Üretim, Hizmet ve Ticaret. Yeni işe başlayan kişiler dahi kefil olmadan 50.000 TL kredi alabilmekteler. Fakat, bu faiz oranı bana yetmiyor ise ve daha büyük kredi tutarına ihtiyacım var diyorsanız ipotek olarak 100.000 TL kredi alma imkanınız oluyor. Kredi Garanti Fonu (KGF) teminat mektubu, taksitli ya da kredili ticari krediler almanızı sağlıyor. Yanı zamanda isterseniz 36 aydın 60 aya dek vade ve bir yıl geri ödeme olmadan kredi kullanabiliyorsunuz. TEB girişimci kredisi ve TEB iş desteği, mal / ürün ya da hammadde satın almak için ihtiyaç duyduğunuz teminat mektubuna da uygulanıyor.

TEB Teknoloji’den yatırım kredi desteği

Ülkemizin sınırları içinde aktif olarak faaliyet göstermekte olan KOSGEB kurumu, faizsiz krediler, KOSGEB hibe desteği, KOSGEB faizsiz kredi desteği ve çok daha fazlasıyla adından söz ettiriyor. Artık teknolojik alana yatırım yapan girişimcilerimize çeşit çeşit fırsatlar sunmak adanı bir telaş bulunuyor. Girişimleri ile diğer bankalara da ilham olan KOSGEB, TEB Bankası ile istişare içinde oldukça büyük bir proje yürütülmekte. TEB, yazılım, programlama, güvenlik ile online projelerin pek çok alanında yer almak isteyen kişilere yönelik 150.000 TL’lik krediden 350.000 TL’lik kredi imkanı sunulmakta. Başvura bağlı olarak burada 1 senelik geri ödeme kredisi de verilebiliyor. Aynı zamanda daha büyük hedefe ulaşma isteği olanlar, KGF aracılığı ile almış oldukları teminat mektubu ile 500.000 TL kredi yardımını alabiliyorlar.

Tarımsal girişimcilere özel kredi imkanları

TEB, özellikle kırsal kesimdeki faaliyetlerinde çiftçileri de dikkate alarak, sunmuş olduğu tarımsal krediler ile ekonomimizi canlı tutmaya çalışıyor. Çiftçilerin yalnızca hasat zamanlarında para alabileceklerinin de bilincinde olan TEB, çiftçilere 1 sene geri ödeme olmadan kredi desteği sunmaktadır. Teminatsız ve teminatsız kredi desteği işin niteliği ile durumuna bakılarak sağlanıyor. TEB, bu desteğine devam ediyor ve 50.000 TL’lik krediden 100.000 TL’lik krediye dek kredi vermekte.

Teminat karşılığında kredi desteği alma hakkında da daha çok esnekliğe sahip olabiliyorsunuz. 36 aylık kredi imkanlarından faydalanmak için ilk olarak Çiftçi Kayıt Sistemi’nde yerinizi almanız gerekiyor. TEB girişimci kredisinin avantajlarından faydalanmak için KOSGEB veri tabanı kayıt işlemlerinin de tamamlanması gerekiyor.

TEB’in girişimcilere özel destekleri

KOSGEB’in kadın girişimcilere özel geliştirmiş olduğu kredi paketleri ile kadınların iş hayatına girmeleri hedefleniyor. Kadınların iş hayatında yer almaları adına açtıkları işlere ya da genişletme hedefinde oldukları mevcut işe kredi desteği sağlanıyor. Bu durumdan esinlenmiş olarak hayata geçirilen bu projeler ile TEB gibi pek çok banka kendi kredi desteğini sunmaya başladı. Kadınları iş hayatına yönlendirmeyi teşvik eden kredi destekleri ilerde ülkemizde daha fazla yaygın olacaktır.

Birleşmiş Milletler ile AB Çalışma ve Sosyal Güvenlik Dairesi başkanlığında kadınlara iş yaşamında öne çıkacak bir yer bulmaları adına 75 bin TL kredi desteği sunuldu. Otuz altı ay vadeye sahip düşük faiz imkanlı kredi desteği oldukça fazla talep gördü. Bu neden ile de ev hanımlarına kredi desteği veren bankaların listesine TEB bankası eklenebilir ve TEB girişimci kredileri ile alakalı en son detayı da görebiliriz.

 

teb yatırım kredi destediği