Teknolojik ürün deneyim belgesi nedir? Teknolojik ürün belgesini kimler alabilir? Teknolojik ürün belgesi nasıl alınır?

TAKİP ET

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ar-ge çalışmalarının çıktısı olan mal ve hizmetler için teknolojik ürün deneyim belgesi verilmektedir. TÜBİTAK tarafından öz kaynaklar ile geliştirilmiş olan ürünlere de teknolojik ürün deneyim belgesi verilmektedir. Vatandaşlar teknolojik ürün belgesi hakkında detaylı bilgi almak için araştırma yapıyor. Peki, Teknolojik ürün deneyim belgesi nedir? Teknolojik ürün belgesini kimler alabilir? Teknolojik ürün belgesi nasıl alınır? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

TÜBİTAK tarafından öz kaynaklar ile geliştirilmiş olan ürünlere de teknolojik ürün deneyim belgesi verilmektedir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan ar-ge çalışmaları doğrultusunda mal ve hizmetler için bir belge verilmektedir. Bu belgelere ise teknolojik ürün belgesi denmektedir. Teknolojik ürün belgesinin ne olduğunu merak eden vatandaşlar internette araştırma yapmaya başladı. Teknolojik ürün belgesinin ne işe yaradığı merak edilen konular arasında yerini aldı. Peki, Teknolojik ürün deneyim belgesi nedir? Teknolojik ürün belgesini kimler alabilir? Teknolojik ürün belgesi nasıl alınır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

Teknolojik Ürün Deneyim Belgesi Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen teknolojik ürün deneyim belgesi birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Bu belgeyi kimlerin alabildiği araştırılmaktadır. Teknolojik ürün deneyim belgesini; teknoloji merkezi işletmeleri, ar-ge merkezleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve tekno girişim sermaye destekleri tarafından geliştirilmiş olan hizmetler alabilmektedir. TÜBİTAK tarafından öz kaynaklar ile geliştirilmiş olan ürünlere de teknolojik ürün deneyim belgesi verilmektedir. 

 

Yerli malı belgesi olan ürünlere, geliştirilecek olan yeni teknolojik projelerin tamamlanmaması durumunda teknolojik ürün deneyim belgesi verilmemektedir.

 

Bu belge ile teknolojik ürünler piyasaya sunulabilmektedir. Piyasaya sunulan ürünler için geçerli olacak teknolojik ürün deneyim belgesi süresi 5 yıldır. Alacağınız bu belge ile kamu ihalelerine katılabilirsiniz.

 

Teknolojik proje sonucunda geliştirilen her ürünün hizmette bulunmasını sağlamak adına teknolojik ürün deneyim belgesi düzenlenir. Birden fazla kişi tarafından planların, projelerin tamamlanması sonrasında alınacak olan belge her kişi için ayrı olacak şekilde düzenlenmektedir.

 

Teknolojik Ürün Deneyim Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Teknolojik ürün deneyim belgesine başvuru yapmak isteyen kişiler internette araştırma yapmaya başladı. Belgenin nasıl alınacağı, nasıl başvuru yapıldığı merak edilmektedir. Teknolojik ürün deneyim belgesine sahip olmak için başvuru gerçekleştirmeniz gerekiyor. Başvurular E-devlet üzerinden online ve bakanlığa ıslak imza ile gerçekleştirilmektedir. Bakanlık belge talebinde sizden herhangi bir ücret istememektedir. Başvurunuz 5 gün içerisinde değerlendirilmekte ve sonuçlandırılmaktadır. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından öz kaynaklarla hazırlamış olduğunuz projedeki ürüne teknolojik ürün deneyim belgesi almak istediğiniz zaman belgenin düzenlenmesi ve oluşturulması için TÜBİTAK tarafından 3 adet hakem atanmaktadır. Hakemler tüm ayrıntıları incelemektedir. Belgelerin sonuçlandırılması ve düzenlenmesi tahmini olarak 2-4 ay gibi bir süreyi bulabilmektedir.

TGB veya kamu kaynaklı geliştirilen projelerde ise teknolojik ürün deneyim belgesinin düzenlenmesi ve hazırlanması 1-2 ayı bulabilmektedir.

E-devlet üzerinden başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Teknolojik ürün belgesi Teknolojik ürün belgesi başvuru Teknolojik ürün belgesini kimler alabilir Teknolojik ürün belgesi nasıl alınır Teknolojik ürün deneyim belgesi nedir