Teknolojinin iki devi güçlerini birleştirdi! Google ve Samsung…

TAKİP ET

Google ve Samsung güçlerini fitness verilerini uygulamalar arasında senkronize etmeyi kolay hale getirmek için birleştirdi. Bu iki dev şirket, Health Connect için bir araya gelerek tüm Android geliştiricilerinin erişebileceği açık bir beta sürümüne sahip oldu.

Reklam
Reklam

Samsung ve Google, ortaklıklarını geçen yıl düzenlenen Google I/O etkinliğinde akıllı saat alanında duyurmuşlardı. API (Uygulama programlama arayüzü) olan Health Connect’i oluşturabilmek adına ortaklık kuran iki büyük şirket, Android için açık beta sürümünü sundu.
Samsung ve Google’un Health Connect ortaklığı
Yapılan açıklamaya göre Health Connect, geliştiricilere kullanan kişilerin sağlık verilerini Android uygulamalar üzerinden ve cihazları arasında senkronize etmede bir araç seti sağlayan platform olarak karşımıza çıkıyor. Bu platformu kullanan kişiler fitness verileri ve sağlıkla ilgili birkaç veriyi daha platformun üzerinden takip edebiliyor.
50 üzerinde veri türünü destekleyen Health Connect ile birlikte Google, kullanıcıların hangi verileri ve hangi uygulamalarda paylaşacaklarına dair tam olarak kontrol sağlayabilecekleri şekilde ilerleme sağladığını kaydediyor.
Şu an bütün Android kullanıcılarının erişebileceği açık bir beta sürümüne sahip olan Health Connect, sonbaharda kullanıma sunulmayı bekliyor.
Samsung Health, bu sene içerisinde Health Connect’i bünyesinde başlatıyor.

Health Connect verileri tamamen şifreli
Health Connect ortaklığıyla ilgili açıklamasında Google Ürün Müdürü Chris Wilk, “Geliştiriciler standartlaşmış şema ve API davranışını kullanıcı izniyle kullanarak Health Connect’ten güvenli bir şekilde buraya veri yazabilecek ve veri okuyabilecek. Kullanan kişiler herhangi bir zamanda hangi uygulamaların verilerine erişebildiğini istediği gibi kontrol edebilmek için gizlilik ayarlarını kullanabilirler. Kullanıcıların tam kontrole sahip olacağı Healt Connect’teki verilerin tamamı cihazlarında ve şifreli olacak” dedi.
Yeni API’lar artık Android Jetpack aracılığı ile bütün uygulama geliştiricilerin kullanımına sunuluyor. Health Connect’i kabul eden ilk Android uygulamalar içinde ise Samsung Healt, Google Fit, Fitbit, MyFitnessPal, Withings ve Leap Fitness’ın yer aldığı belirtildi. Ek olarak Health Connect uygulamasında şu an Google Pplay Store’da erken erişime açıldı. Fakat ortak uygulamaların Health Connect’i desteklemesi için güncellenmediği belirtildi.