Tele dolandırıcılıkta böylesi görülmedi! Bir kişi 50, diğeri 1 milyon TL dolandırıldı!

TAKİP ET

Telefon dolandırıcılığına dair Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sık sık uyarı yapmasına rağmen, bir yenisi daha eklendi. Tele dolandırıcılık ile C.A.'dan 1 milyon, N.K.'dan ise 50 milyon TL para çalındı. Şüphelilerin 43'ünden 36'sı yakalandı.

Reklam
Reklam

“Nitelikli dolandırıcılık” suçuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün çalışmaları kapsamında kendilerini polis, savcı gibi kimliklerle tanıtan şahıslar, “Kimlik bilgileriniz terör örgütlerinin eline geçti, mal varlığınıza el konulacak. Bu şahıslara operasyon düzenleyeceğiz, siz bitene kadar bize yardımcı olun ve kimseye bir şey söylemeyin. Mal varlıklarınızı satıp paranızı bize verin. Merkez Bankası’na yatıracağız, sonra tekrar iade edeceğiz” diyerek mağdurları dolandırıyorlar. Parası çalınan mağdurlardan 40 yaşındaki C.A.’dan 1 milyon TL, 52 yaşındaki N.K.’dan ise 50 milyon TL çalan 43 şüpheliden 36’sı yakalandı.

Dolandırıcılıkla satın aldılar



Teknik ve fiziki takibi 3 ay süren 43 şüphelinin iki olaya da karıştığı tespit edildi. Olaya karışan şahısların dolandırıcılıktan elde ettikleri paralarla; 1 lüks kadın kuaförü, 1 benzin istasyonu, 15 adet lüks araç, 1 adet 8 milyon TL’lik konut ve 20 adet taşınmaz tapuyu Şanlıurfa’da aldıkları belirlendi.

Bugün İzmir, Şanlıurfa, Kırşehir, Adana, Antalya, Edirne, Kocaeli ve Bursa’da yapılan eş zamanlı operasyonlarla birlikte 36 şüpheli yakalandı. Soruşturma sürdürülüyor.