Telegram'dan Apple'a sert tepki

TAKİP ET

Popüler mesajlaşma uygulaması olan Telegram'ın patronu Pavel Durov, Apple'a sert çıkış yaptı. Uygulama için büyük bir güncelleme hazırladıklarını söyleyen Durov, Apple'ın bu güncellemeyi 2 haftadır hiçbir sebep göstermeden onaylamadığını dile getirdi. Telegram daha önce 2018 yılında da buna benzer bir sorun yaşamıştı.

Reklam
Reklam

Son yılların popülerleşen anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram'ın patronu Pavel Durov, ABD merkezli teknoloji devi Apple'a çok isnirli, başka bir ifade ile kan kustu. Önemli iddialarda bulunan Pavel Durov, dünyanın en büyük 10 uygulamasından bir tanesi bile böyle şeylere maruz kalıyorsa, küçük geliştiricilerin durumunu hayal bile edemediğini dile getirdi.

Pavel Durov'a göre Telegram, büyük bir güncelleme hazırlığı gerçekleştirdi. Bu güncelleme, App Store'daki yerini almadan önce de Apple'ın kontrol birimlerine gönderildi. Ancak çok ilginç bir şekilde Apple, Telegram'a tam 2 haftadır dönüş sağlamıyor. Apple'ın neden böyle bir tavır takındığı bilinmezken, Pavel Durov cesaretlerinin kırıldığını aktardı.

WebTekno'da yer alan habere göre; Telegram için hazırlanan güncellemenin detayları hakkında kesin ve net bir bilgiye ulaşılamadı. Şirket bugüne dek, yaklaşmakta olan güncellemeler ile ilgili hiçbir açıklamada gerçekleştirmedi. Ancak Pavel Durov, bu sefer bu güncellemenin çok önemli ve majör bir güncelleme olduğunundan bahsetti.

Telegram CEO'suna göre bu güncelleme, insanların kendilerini mesajlaşmada nasıl ifade ettikleri konusunda devrim yapmak üzere olan bir güncellemeymiş. Ancak Apple bu güncellemeye sekte vurmakta.

Pavel Durov, dünyanın en popüler 10 uygulamasından biri olan Telegram bu sorunu yaşıyorsa,bdaha küçük uygulama geliştirici firmaların yaşadığı zorlukları ancak tahmin etmekle yetinebiliriz ifadelerini kullanarak Apple’den ivedilikle cevap beklediklerini dile getirdi.

Apple ile Telegram arasında yaşanan bu sorun ilk değil. 2018 yılında yine aynı sorunu yaşayan Durov, konuyla ilgili açıklamalar yapmış ve Apple'a tepkisini göstermişti. O gösterdiği tepkiden hemen ertesi gün Apple güncellemeyi onaylamış ve kullanıcılara sunulmuştu.

Pavel Durov, 2018'de uyguladığı bu taktiğin yine bugün de işe yarayacağını düşünmektedir.