Temassız ödeme nedir, nasıl kapatılır? Ziraat Bankası kredi kartı temassız ödeme açma kapama

TAKİP ET

Ziraat Bankası'ndan kredi kartına sahip olan kişiler kartlarındaki temassız ödeme özelliğinin açma ve kapama işlemlerinin nasıl yapıldığını merak ediyor. Peki temassız ödeme nedir, nasıl kapatılır? İşte cevabı...

Reklam
Reklam

Türkiye’de hemen hemen her insanın kredi kartı bulunuyor. Kredi kartlarında bulunan temassız ödeme özelliği sayesinde alışveriş yapmak isteyen insanlar ödemelerini hızlı ve temassız bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Ziraat Bankası’na ait bir kredi kartına sahip olan vatandaşlar ise kredi kartlarındaki temassız ödeme özelliğini çeşitli sebeplerden dolayı açmak veya kapatmak isteyebiliyor. İnsanlar Ziraat Bankası kredi kartı temassız ödeme açma kapama işlemlerinin nasıl yapılacağını öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki temassız ödeme nedir, nasıl kapatılır?
Temassız Ödeme Nedir, Nasıl Kapatılır?

Temassız ödeme özelliği kredi kartına sahip olan bir kişinin alışverişlerini POS cihazlarına temas ettirmeden hızlı ve kolay bir şekilde ödeme işlemlerini gerçekleştirmesini sağlayan bir özelliktir. Temassız ödeme özelliği sayesinde kredi kartı şifresini hatırlamayan kullanıcılar şifrelerini hatırlamaya ihtiyaç duymadan ödemelerini rahatlıkla gerçekleştirebilmektedir. Temassız ödeme sağlık, zaman ve güvenlik bakımından kullanıcısına önemli avantajlar  sağlamaktadır. 
Kredi kartlarına özel olduğu bilinen temassız ödeme özelliği aslında banka kartları için de geçerlidir. Dolayısıyla ödeme işlemlerinde temassız ödeme avantajını kullanmak isteyen kişiler kredi kartlarının yanında banka kartlarını da kullanabilirler. Temassız ödeme özelliği olan bir kişinin kartını kaybetmesi durumunda hemen kartın sahibi olan bankanın müşteri hizmetlerini arayarak kapatma işlemlerine başlaması gerekmektedir. 
Ziraat Bankası Kredi Kartı Temassız Ödeme Açma Kapama Nasıl Yapılır?
Ziraat Bankası’na ait bir kredi kartına sahip olan insanlar çeşitli sebeplerden dolayı temassız ödeme özelliğini kartına tanımlı hale getirmek istiyor. Temassız ödeme özelliğini kapatmak isteyen kişilerin 0850 258 0000 numaralı Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini araması ve gerekli talimatı yetkililere iletmesi gerekiyor. Gerekli onay verildikten sonra temassız ödeme özelliği söz konusu kredi kartından kaldırılabiliyor veya karta tanımlanabiliyor.

temassız ödeme Ziraat Bankası temassız ödeme açma kapama