Teminat blokeli kredi kartı nedir? Hangi bankalar teminat blokeli kredi kartını veriyor?

TAKİP ET

Bankalardan kredi kartı almak için kredi puanı gerekmektedir. Ama kredi puanı yetmeyen vatandaşlar kredi kartı alamazlar. Bu kişilerin kredi kartı almaları için bankalar teminat olarak ipotekli kredi kartı çıkartırlar. Peki Teminat blokeli kredi kartı nedir? Teminat blokeli kredi kartını hangi bankalar veriyor? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Bankalardan kredi kartı almak için kredi puanı gerekmektedir. Ama kredi puanı yetmeyen vatandaşlar kredi kartı alamazlar. Bu kişilerin kredi kartı almaları için bankalar teminat olarak ipotekli kredi kartı çıkartırlar. Teminat blokeli kredi kartını 18 yaşını doldurmuş ve belli bir miktar nakit parası bulunan herkes alabilir. Normal şartlarda bankalardan kredi kartı alamayan ev hanımları da teminat blokeli kredi kartına sahip olabilirler. Böylelikle düzenli bir geliri olmayan ama nakit parası bulunan teminat ipotekli kredi kartı çıkartabilirler. 

Teminat blokeli kredi kartı nasıl alınır?
Bankalardan çeşitli sebeplerden dolayı kredi kartı alamayan vatandaşların alabildiği teminat blokeli kredi kartı ile normal kredi kartları arasında hiçbir fark yoktur. Normal kredi kartlarında olan bütün özellikler teminatlı kredi kartında da bulunmaktadır. Teminat ipotekli kredi kartı almak için öncelikle ufak bir araştırma yapmak gerekmektedir. 

Teminat blokeli kredi kartı kaç TL limite kadar alınabilir?
Mevduat hesabına nakit para yatırıldığı zaman alınabilecek olan teminat blokeli kredi kartlarında limit normal kredi kartlarına göre biraz farklıdır. Normal kredi kartlarında limit alınan maaşın dört katı olurken teminat blokeli kredi kartlarında limit, banka şubesindeki mevduat hesabına yatırılan para kadar olmaktadır. Yani banka hesabınıza 5 bin TL yatırırsanız limitiniz 5 bin TL olur. Teminat blokeli kredi kartı limitini yükseltmek için ise kredi notunu yüksek tutmak gerekmektedir. Kredi limitiniz arttığı zaman kredi kartı limitinizde aynı oranda artacaktır. 

Hangi bankalar teminat blokeli kredi kartını veriyor? 
Birçok banka teminat blokeli kredi kartı çıkarttıkları için kredi kartlarını bloke etmektedir. Teminat blokeli kredi kartı veren bankalar şunlardır: 

Ziraat Bankası

Şekerbank

Denizbank

Vakıfbank

Halkbank

Albaraka

Garanti BBVA

QNB Finansbank

Akbank
Ziraat Bankası’ndan teminat ipotekli kredi kartı nasıl alınır?
Teminat ipotekli kredi kartı almak isteyenlerin en çok tercih ettiği Ziraat Bankası’ndan ipotekli kredi kartının nasıl alınacağı merak edildi. Daha iyi fırsatlar sunan Ziraat Bankası düşük komisyon oranlarına sahip olması ve birçok ödeme ile hemen her işyerinde geçerli olmasından dolayı en çok tercih edilen bankalar arasında ilk sırada yer almaktadır. Ziraat Bankası hem Gold hem de Platinum olmak üzere iki kredi kartı seçeneği sunmaktadır. Ziraat Bankası nakit çekimler için ise Bankkart’ı kullanılabilir hale getirmektedir. Bu kartlara sahip olan kişiler Ziraat Bankası’nın mobil bankacılık hizmetlerinden yararlanabilir. Ziraat Bankası Mobil İnternet Bankacılığı’ndan rahat bir şekilde krediye başvurabilir ve teminat ipoteğiyle aldığınız kredi kartının ödeme ve nakit akışını takip edebilirsiniz. 

bloke teminatlı kredi kartı Teminat blokeli kredi kartı kredi kartı Banka