Teminatlı kredi kartı veren bankalar nelerdir? Bloke teminatlı kart nasıl alınır?

TAKİP ET

Teminatlı kredi kartı nasıl alınır sorusu son günlerde sıkça sorulmaya başladı. Bloke kartı veren bankalar ise merak konusu oldu. Fakat teminat kredi kartı kimlere ve nasıl verilir sorusu ise hız kazandı. İşte teminatlı kredi kartı ve bloke teminatlı kredi kartı hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Teminatlı kart, bazı bankaların kredi kartı vermekten kaçındığı ve beraberinde kredi puanları düşük olan müşterilere yönelik kredi kartı limiti kadar kişinin banka hesabında bulunmakta olan limit karşılığının bloke olmasını sağlayan sistem anlamına gelmektedir. Bu uygulama her banka tarafından değil bazı bankaların sunduğu alternatif olarak bilinmektedir. İşte detaylar

Teminatlı kredi kartı fırsatı sunan bankalar şöyledir;

Yapı Kredi

Ziraat Bankası

Vakıfbank

Halkbank

Türkiye Finans

İş Bankası

Denizbank

İş Bankası

Kuveyt Türk

QNB Finansbank

ING Bank

Garanti Bankası

Fibabanka

Yukarıda bulunan bankaların müşterileri eper kredi notu düşükse kredi kartı yerine teminatlı kredi kartı verilmektedir. Bu durum kişinin daha kontrollü harcama yapması ve bankanın da kendini güvence altına almasına yardımcı olmaktadır. 

Kimler teminatlı şekilde kredi kartı alabilir? 

Pandemi de birçok kişinin etkilenmesi üzerine bu konu oldukça merak edildi. Ekonomi de yaşanan zorluklar sonrası bazı bankalar müşterilerine fırsat sunmaktadır. Bu sistemden yararlanmak isteyenlerin bazı şartları tutması gerekmektedir. 

Kredi notu düşük olan kişiler

Kara listede olan kişiler

Kredi notu sıfır olanlar (Kredi notu oluşmamış kişiler)

Ev Hanımları (Çalışmayan kişiler)

Kart limiti nasıl belirleniyor? 

Bu konuda bankaların kendi arasında aldığı kararlar ön planda tutulmaktadır. Her bankanın kendine göre belirlediği limit farklılık gösterebilir. Limit belirleme sürecinde kişinin aylık geliri, çalıştığı yer, borçları ve kredi puanına göre belirlenme yapılır. Fakat genel olarak bakıldığında almak istediğiniz kredi kartı limitinin bloke hesabınıza geçen paranın %80 veya %100 arasında farklılık gösterebilir. 

Teminatlı şekilde kredi kullanımı mümkün mü?

Ekonomide yaşanan inişler ve çıkışlar sonrası birçok vatandaş kredi için bankalara başvuru yapmaktadır. Her vatandaş bu uygulamadan yararlanabilmektedir. müşteriler kredi kartlarının ödemesini düzenli yapıyorsa bu banka tarafından takip edilip avantaj olarak karşınıza çıkmaktadır.  Bu nedenle başvuru yapanların öncelikle bankalar tarafından kredi kartı ödemelerine dikkat edilmektedir. 

Neden teminatlı kredi kartı kullanılmalıdır? 

Çalışmayan kişilerin taksitli alışveriş sisteminden faydalanması

Mevcut miktarı kadar limitli alışveriş yapabilmesi

Aşım olmaması

Kredi skor puanı oluşmaya başlaması

Kredi puanının oluşması beraberinde ileride kredi kullanımından da faydalanabilmesi

Ev hanımları ve öğrenciler teminatlı kredi kartı alabilir mi? 

Teminatlı kredi kartında en merak edilen konular arasında yer alan öğrenciler ve ev hanımları oldu. Ev hanımları ve öğrenciler de teminatlı kredi kartı alabilirler. Fakat öncelikle istedikleri bankaya gidip hesap açtırmaları gerekmektedir. Daha sonrasında ise bu hesaba para aktarımı yapmalılar. Kişilerin bu parayı yatırmasındaki amaç ise aylık ödemeler yapılmadığında bu paraya bloke konulmaktadır. 

kredi kartı teminatlı kredi kartı bloke teminatlı kredi kartı