Temiz ve mis gibi kokan buzdolabı için en iyi püf noktaları

TAKİP ET

Buzdolabı temizliği, olası gıda zehirlenmelerini önlemek için yapmanız gereken zorunlu bir iştir. Peki, buzdolabı nasıl temizlenir? İşte buzdolabı temizliği için en iyi ipuçları…

Reklam
Reklam

Buzdolabı, daha sonra tüketeceğimiz yiyeceklerin depolandığı alan olduğu için her evde çok önemli bir yerdir. Dolayısıyla düzen ve temizliğin hüküm sürdüğü bir yer olmalıdır. Bir temizlik rutinine sahip olmak, hem içini hem de dışını mikrop ve bakterilerden korumanın anahtarıdır.

İşte köpüklü bir buzdolabı için birkaç basit ipucu. Bütün mesele, kalbini buna koymak ve bunun için gitmek. Düşündüğünden çok daha az zaman alacak. Not alın!

1. İlk önce organize olma zamanı

Temizliğe başlamadan önce ilk adım, mikropları ve bakterileri ortadan kaldırmanın tam ortasındayken her şeyin nereye gideceğini organize etmektir. Yiyeceklerin içeride kalamayacağı açıktır, ancak birçoğunun soğuğa ihtiyacı vardır.

O gün buzdolabınız neredeyse boşken ve süpermarkete gitme zamanı geldiğinde temizleyin. Bu nedenle, kalan küçük yiyecekleri kötü gitmemesi için saklamak için bir yer bulun ve temizlikle çalışmaya başlayın. Ayrıca, tüm yiyecekler bittiğinde fişini çekmek çok önemlidir.

2. Rafları, tepsileri ve çekmeceleri sökün

İkinci adım, buzdolabında çıkarılabilecek her şeyi sökmektir. Bu sayede iç kısmı daha kolay temizleyebilir ve ayrıca her bir parçayı ayrı ayrı temizleyebilirsiniz. Her şeyden önce rafları, tepsileri, çekmeceleri, yumurtalıklarını çıkardığınızda temizlemeyi unutmayın. Sirke, dezenfektan ve yağ sökücü özelliğinden dolayı tüm parçaların temizliği için ideal bir üründür.

3. Şimdi iç mekan zamanı

Kabartma tozu, buzdolabının içini temizlemek için en iyi ürün olarak taçlandırıldı. Çok değerli olan yağ giderme ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ek olarak, nötr kokusu onu gerçekten derinlemesine temizleyen ve uzun ömürlü bir ürün yapar.

Bu nasıl kullanılır? 3 yemek kaşığı karbonatı bir kaba alıp üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Karışım çözündükten sonra bir süngeri ıslatın ve temizleyin. Tüm kuytu ve çatlaklardan geçtikten sonra en az 5 dakika etki etmesini bekleyin ve ardından temiz ve kuru bir bezle kurulayın.

Diğer bir seçenek ise limondur: çok faydalı bir antibakteriyel besindir. 3-4 limonu sıkın ve ılık suyla karıştırın ve işlem tamam. Kullandıktan sonra, temiz bir bezle ovalamadan önce 5 dakika bekletin.

4. Lastik bantları unutmayın

Kauçuklar, çoğu mantarın birikme eğiliminde olduğu bir köşedir. Bu nedenle, onları iyice temizlemek önemlidir. Sirke kusursuz bir temizlik elde etmek için en iyi seçeneklerden biridir. Su ile karıştırın ve içine bir bez batırın. Boşaltın ve temizlemeye başlayabilirsiniz. Bir köşeye ulaşamıyorsanız eski bir diş fırçası kullanın. İşe yarıyor!

5. Ayrıca dışı da temizleyin

Buzdolabının dışı da temizlenmelidir. Açık tonlarda, özellikle beyaz tonlarda bir tasarımınız varsa, iç temizliğinde kullandığınız ürünün aynısını kullanabilirsiniz. Ancak paslanmaz çelik kapılı bir buzdolabınız varsa, özel dikkat ve özen göstermeleri gerekir. Sıkılmış limonla karıştırılmış zeytinyağı harika bir çözümdür. Çeliğe zarar vermeyecek bir yağ giderme kombinasyonu.

4 yemek kaşığı zeytinyağı ile 3 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın. Bir bezin üzerine dökün ve çizilmemesi için çelik damar yönünde temizlemeye başlayın. 10 dakika etki etmesini bekleyin ve tüm yüzeyi yumuşak bir bezle kurulayın. Ve bu kadar!

Buzdolabınızı tamamen temiz bırakacak ev yapımı ürünlerle uygulanması kolay beş numara. En az 3 ayda bir yapılması gereken bir rutin, işe koyulma zamanı!