Temmuz 2022 en düşük emekli maaşı! SSK ve BAĞ-KUR emeklisi Temmuz 2022 zammı ne kadar?

TAKİP ET

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi Temmuz 2022 maaş zammı heyecanla bekleniyor. Milyonlarca vatandaşın maaşı bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılacak açıklama sonrasında değişecek. 2022 yılının ikinci 6 aylık dönem için belirlenecek olan rakamlar netleştirirken emekliler ise ne kadar maaş alacaklarını merak ediyor. Temmuz 2022 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak soru işareti SSK BAĞ-KUR emeklisi Temmuz 2022 zammı kaç TL?

Reklam
Reklam

Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılacak olan enflasyon açıklamasını heyecanla bekliyor. Artık emeklilerin 2022 Temmuz zammı için geri sayım başladı bugün saat 10.00'da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Haziran ayı enflasyon rakamları duyurulacak. SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin zam oranının en az %40 olacağı zaten biliniyordu. Bugün açıklanacak rakamlarla birlikte net zam oranları da belli olmuş olacak. Peki, 2022 Temmuz zammı ile SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşı ne kadar olacak? 2022 Temmuz ayı en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?
 

2022 Temmuz ayı en düşük emekli maaşı ne kadar?

2022 Temmuz ayı en düşük emekli maaşı SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yılbaşında alınan kararla birlikte en düşük emekli maaşı 2500 TL olarak belirlenmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşının yeniden belirlenmesini de içeren kanun teklifi mecliste kabul edildi. Temmuz ayından itibaren en düşük emekli maaşı 3500 TL oldu. Yani yılın ikinci yarısı için ödenecek en düşük emekli maaşı 3500 TL olarak belirlendi.


 

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi temmuz zammı ne kadar oldu?

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi temmuz zammı ise bugün açıklanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte yılın ilk 6 aylık dönemine ait enflasyon belli olacak. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi doğrudan enflasyon oranında zam alırken Memur ve memur emeklisinin zam oranı ise enflasyon farkı olarak verilecek. TÜİK tarafından saat 10.00'da yapılacak açıklama sonrasında memur, memur emeklisi, SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için net Maaşlar da ortaya çıkacak.