Temmuz ayında maaş zammı milyonları memnun edecek! Yüzde 40'a varan artış geliyor

TAKİP ET

Milyonlarca vatandaş Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zammı merakla bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün bir açıklama yaparak milyonlarca kişiyi umutlandırdı. Bakan Bilgin açıklamasında Temmuz ayında herkesin yüzünü güldürecek bir zam yapacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da daha önce yaptığı açıklamada enflasyon farkları ile Temmuz ayında milletin her kesimini rahatlatacaklarını söylemişti. Peki, Temmuz'da maaşlara ne kadar zam gelecek?

Reklam
Reklam

Temmuz zammı kaç TL olacak? Milyonlarca vatandaş Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zammı merakla bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün bir açıklama yaparak milyonlarca kişiyi umutlandırdı. Bakan Bilgin açıklamasında Temmuz ayında herkesin yüzünü güldürecek bir zam yapacaklarını söyledi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da daha önce yaptığı açıklamada enflasyon farkları ile Temmuz ayında milletin her kesimini rahatlatacaklarını söylemişti. Peki, Temmuz'da maaşlara ne kadar zam gelecek? 2022 Temmuz zammı kaç TL olacak?

Emekli, memur, asgari ücretle çalışan ve Sosyal Yardım olan milyonlarca vatandaş Temmuz ayında yapılacak olan zamları merakla ve heyecanla bekliyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan mayıs ayı enflasyon rakamları ile birlikte 5 aylık enflasyon oranı belli oldu. 5 aylık enflasyon verilerine göre %35,64 enflasyon gerçekleşti. Şimdi Haziran ayı enflasyon rakamları büyük bir heyecanla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada Temmuz zammı ile milyonlarca vatandaşı rahatlatacaklarını söylemişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de dün bir açıklama yaparak Temmuz zammı için vatandaşları umutlandırdı.
 

Temmuzda ne kadar zam gelecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, tüm dünyada koronavirüs salgını sonrasında büyük bir ekonomik kriz olduğuna dikkat çekerek Türkiye'de ekonomik dalgalanmalar olduğunu söyledi. Yaşananlara rağmen Türkiye'nin büyümesine devam ettiğini belirten bakan Bilgin, Enflasyonun tahribatına karşı çalışanları ve emeği korumanın hükümetin görevi olduğunu dile getirdi. Bakan Bilgin, açıklamasının devamında ise Temmuz ayı için zam sinyallerini vererek vatandaşların rahatlayacağı düzenlemeler yapılacağını ekledi.

Asgari ücretliye ara zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bildiğin açıklamasında Temmuz dönemi için asgari ücretli çalışanlara ara zam sinyalleri verdi. Emeklilere, çalışanları ve memurları korumanın hükümetin görevi olduğunu belirten bakan Bilgin, sadece enflasyon farkı ile değil bu grupta bulunan kişilerin sosyal konumlarını destekleyecek bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Bakan Bilgin açıklamasının devamında Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek şekilde düzenlemenin hayata geçeceğini dile getirdi.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada Asgari ücretin son 20 yılda %200'e yakın arttığını belirterek Temmuz ayında enflasyon farkı ile birlikte milletin her kesimini rahatlatacak bir düzenlemenin geleceğini söylemişti.