Temmuz zammı ile yeni asgari ücret 6000 TL olacak! Ara zam detayları ortaya çıktı

TAKİP ET

Asgari ücrete ara zam konusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklama ile birlikte artık kesinlik kazandı. 29 Haziran Çarşamba günü ise hükümet yetkilileri, işçi ve işveren tarafları ara zam için masaya oturacak. Peki, ara zam sonrası yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz zammı ile Asgari ücret kaç TL olacak?

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrasında önemli gelişmeler yaşandı. Millete sesleniş konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklaması ile birlikte ara zam sonrası Asgari ücret ne kadar olacak sorusunun yanıtı merak edilmeye başlandı. Peki, temmuz zammı ile birlikte Asgari ücret kaç TL olacak? Temmuzda Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Ara zam sonrası Asgari ücret ne kadar olacak?
 

Temmuzda asgari ücrete ara zam kesinleşti

Uzun zamandan beri Türkiye'de asgari ücret artışları her yıl Aralık ayında asgari ücret tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Ancak bu yıl enflasyon rakamlarındaki ciddi artış ve düşen Alım gücü nedeniyle asgari ücretle çalışanlar hayatını devam ettirmektedir zorlanıyor. Bu sebeple asgari ücrete temmuz zammı konusu gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da dün yaptığı basın toplantısında Temmuz ayında asgari ücrete zam açıklaması yaparak ara zammın kesinleşmesini sağladı.
 

Asgari ücret tespit Komisyonu yarın toplanıyor

Asgari ücretin belirlenmesi için asgari ücret tespit komisyonunun toplanması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda 29 Haziran günü asgari ücret tespit Komisyonu toplanacak ve yeni asgari ücretin belirlenmesi için görüşmeler yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantıda masada üç farklı formül olacak.


 

Ara zam sonrası Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrete ara zam konusunda devletin primlerden feragat etmesi ve hem işvereni hem de işçi desteklemesi gündemde. Böyle olursa devlet 750 lira SGK primini almayacak ve asgari ücrete de 750 lira zam gelmiş olacak. Yani yapılacak olan zamla birlikte asgari ücret 5000 TL'ye çıkacak. Asgari ücrete Zam konusunda diğer bir formül ise 6 aylık enflasyon kadar artış yapılması. Yapılacak olan artış yüzde 40'ın üzerinde olabilir. Bu durumda ise asgari ücret 6.000 TL'yi bulacak. Yani Temmuz'da yapılacak olan artışla birlikte Asgari ücretin 5-6 bin TL aralığında olacağı tahmin ediliyor. Kesin rakamları ise yarın yapılacak olan asgari ücret tespit Komisyonu toplantısı sonrasında belli olacak.