Tepki çeken yurtdışı çıkış harcı zammı iptal edildi

TAKİP ET

TBMM'nin açılması ile birlikte gündeme gelen torba yasada bulunan yurtdışı çıkış harcı ile %100 oranında zam kabul edilmişti. Ancak harcın 150 liradan 300 liraya çıkarılması tepki çekti. Tepkilerin ardından yurt dışı çıkış harcına yapılan zam iptal edildi.

Reklam
Reklam

TBMM gündeminde bulunan torba yasa kapsamında yurtdışı çıkış harcına %100 oranında zam yapıldı. Yurtdışı çıkış harcı da 150 liradan 300 liraya çıkarılmasına sosyal medyadan yoğun tepki geldi. Bunun üzerine zam iptal edildi.

Yurtdışı çıkış harcı zammı geri alındı

AK Parti hükümetinin bir süredir üzerinde çalıştığı, yardıma muhtaç, işçi ve işveren kesimlerine yönelik destekleri de kapsayan torba yasa teklifi mecliste görüşülüyor. Torba yasa kapsamında yurtdışı çıkış harcı hakkında da yeni bir düzenleme yapılacaktır. Düzenleme ile birlikte yurtdışı çıkış harcına %100 zam gelecekti. Şu anda 150 lira olan yurtdışı çıkış harcı 300 liraya çıkarılacaktır. Ancak haber sosyal medyada hızla yayıldı ve yoğun tepki çekti. Bu sebeple 300 liraya çıkarılması beklenen harç ücretleri ile ilgili düzenleme torba yasadan çıkarıldı.