TESK:' Gıdada KDV oranı yüzde 1 olsun'

TAKİP ET

Son dönemlerde artan gıda fiyatları karşısında Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) gıdada KDV oranının yüzde 1'e indirilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Son dönemde artak gıda fiyarları karşısında Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) yeni bir öneride bulundu. TESK gıdadan alınan KDV'nin yüzde 1'e indirilmesini talep etti.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Genel Başkan Bendevi Palandöken, esnafın gıda ürünlerini toptan alırken yüzde 1 KDV öderken, perakende satarken de yüzde 8 KDV eklediğini vurguladı.

Gıdada KDV yüzde 1 olsun
KDV uygulamasında aynı mal ve hizmetlere farklı vergi oranlarının uygulanmasının hem kayıt dışılığı artırdığına hem de uygulamayı zorlaştırdığını vurgulayan Palandöken, "Leblebiyi toptan aldığımızda yüzde 1, perakende satarken yüzde 8 KDV ödüyoruz. Aynı leblebiyi işleyerek satarsak KDV oranı yüzde 18'e çıkıyor. Bu nedenle toptan ya da perakende olduğuna bakılmaksızın tüm gıda ürünlerinde KDV oranı yüzde 1 olursa hem kayıt dışılık azalır hem de vergi gelirleri artar." ifadelerini kullandı.